Μενού Κλείσιμο

8 μυστικά για να έχεις πάντα καθαρό σπίτι

Είσαι από αυτούς που απορούν πώς διατηρούν οι άνθρωποι τα σπίτια τους πάντα καθαρά; Όλα είναι θέμα προγράμματος και μερικών απλών κανόνων για την τακτοποίηση του χώρου τους.

 

Καθαριότητα, η μισή αρχοντιά

Είναι ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων που καλλιεργείται. Δεν γεννιούνται όλοι οι άνθρωποι με την ανάγκη και την ικανότητα να έχουν πάντα τον χώρο τους καθαρό. Θέλει πειθαρχία και δημιουργικότητα για να τα καταφέρεις. Δες λοιπόν πώς σκέφτονται οι υπέρμαχοι της τάξης και της καθαριότητας.

  1. Ξέρουν πώς να εξοικονομούν χώρο

Ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνουν ανακαίνιση σπιτιού (δείτε https://www.dynamicgroup.gr/) Σ για να αποκτήσουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, οι λάτρεις της τάξης θέλουν όλα τα πράγματα να είναι στη θέση τους. Αν έχουν πολλά πράγματα και θέλουν να αγοράσουν καινούρια, χαρίζουν ή πουλάνε τα παλιά και κάνουν χώρο για τα νέα. Με ράφια, συρτάρια, κουτιά αποθήκευσης, φροντίζουν όλα να είναι τακτοποιημένα.

  1. Διατηρούν τον πάγκο της κουζίνας καθαρό 

Ακούγεται δύσκολο μιας και επειδή ετοιμάζεται εκεί το φαγητό μπορεί να έχει μόνιμα τρόφιμα, λεκέδες, απορρίμματα αλλά και ηλεκτρικές συσκευές. Προσπάθησε να έχεις τον πάγκο άδειο, χωρίς αντικείμενα πάνω του για να μπορείς να τον καθαρίζεις ευκολότερα.

  1. Βάζουν πρόγραμμα

Για να μην χάσουν τις μέρες και συσσωρευθούν άπλυτα και ασιδέρωτα ρούχα, ορίζουν συγκεκριμένες μέρες για κάθε δουλειά. Για παράδειγμα, Τετάρτη σιδέρωμα, Δευτέρα και Πέμπτη σκούπα, κλπ.

  1. Φροντίζουν την καθαριότητα από την εξώπορτα

Αφήνουν τα παπούτσια στην είσοδο του σπιτιού και το ίδιο ζητούν και από τους επισκέπτες, διατηρώντας έτσι το πάτωμα καθαρό από λεκέδες, μικρόβια και ρύπους.

  1. Καθαρίζουν κάθε μέρα και από λίγο

Η μέθοδος αυτή είναι πολύ αποτελεσματική μιας και έτσι δεν μαζεύονται δουλειές. Δηλαδή, μετά το τραπέζι βάζουν τα πιάτα στο πλυντήριο, μαζεύουν τα παιχνίδια των παιδιών μόλις αυτά πέσουν για ύπνο κοκ.

  1. Προσλαμβάνουν βοήθεια

Μία φορά το μήνα ή και πιο συχνά, καλούν στο σπίτι κάποιον επαγγελματία καθαριστή για να τους βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού. Κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τα οικονομικά του μπορεί να έχει βοήθεια είτε επειδή το πρόγραμμά του είναι πιεσμένο και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο είτε επειδή κάποιες δουλειές δεν γίνονται από ένα άτομο. Ειδικά σε περίπλοκες αποστολές όπως μια ανακαίνιση μπάνιου ή άλλου δωματίου σίγουρα χρειάζεται βοήθεια.

  1. Αναθέτουν τις δουλειές στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας

Εκτός αν μένουν μόνοι, όσοι διατηρούν το σπίτι τους στην εντέλεια, μοιράζουν τις δουλειές. Τα παιδιά κάνουν αυτά που μοιάζουν με παιχνίδι και οι πιο γεροδεμένοι κάνουν τις πιο απαιτητικές δουλειές. Η ανάθεση εργασιών σε παιδιά, τα κάνει από νωρίς να καταλάβουν πως πρέπει όλοι να συνεισφέρουν στο σπίτι και δεν είναι σωστό να τα επωμίζεται μόνο ένας.

  1. Το διασκεδάζουν

Βάζουν μουσική ενώ σκουπίζουν, βλέπουν σειρές ενώ σιδερώνουν, φτιάχνουν τον καφέ τους και αρχίζουν την αρχειοθέτηση. Οι φαν της τεχνολογίας το πάνε ένα βήμα παραπάνω και αγοράζουν ασύρματα ακουστικά για να μην μπερδεύονται με τα καλώδια ή φοράνε smartwatch και μετράνε τα βήματά τους με σκοπό να συμπληρώσουν τον ημερήσιο στόχο τους.

Τέλος, μπορείτε να δείτε και για ανακαίνιση μπάνιου εδώ: https://www.dynamicgroup.gr/anakainisi-mpaniou/

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ