Μενού Κλείσιμο

«Παρασκευή & 13» – Γκαντεμωδία του Αντώνη Καλομοιράκη

Μετά την επιτυχημένη παράσταση της περσινής σεζόν «οι Α.Υ.Τ.Ο.Ι. που θα αλλάξουν τον κόσμο», ο Αντώνης Καλομοιράκης επιστρέφει με την ολοκαίνουρια κωμωδία του με τίτλο «Παρασκευή & 13». Και δεν είναι αυτό που νομίζεις. Ένα ταξίδι για τη ζωή γεμάτο γέλιο σε ένα σύμπαν … που δεν το περιμένει κανείς!

Η γκαντεμωδία της χρονιάς, έρχεται στην Κατερίνη και στον πολυχώρο Ευκαρπίδη για μία μόνο παράσταση την Παρασκευή 26 Μαΐου!

Συνέντευξη | Ηρώ Τζημίκα

Αντώνη, καλώς βρεθήκαμε! Έρχεσαι στην πόλη μας στις 26 Μαΐου με μία «γκαντεμωδία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται γι αυτή. Τι θα δούμε στο «Παρασκευή & 13»;

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι η περιοδεία μας κανονικά αρχίζει τον Ιούλιο,  αλλά ήθελα από τον Μάϊο να έρθουμε στην Κατερίνη, γιατί η Κατερίνη, για εμένα, είναι από τα ωραιότερα μέρη. Πάντα όταν έρχομαι περνάω υπέροχα. Το «Παρασκευή & 13» όπως το έχουμε ονομάσει και «φτιάξει», είναι όντως μία γκαντεμωδία. Μία κωμωδία η οποία στην Αθήνα πήγε πολύ καλά, γελάμε όλοι μας πάρα πολύ και τώρα ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα, γιατί πραγματικά θέλουμε να δει ο κόσμος αυτό το έργο, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη! Έχει ως βασικό θέμα την αγάπη και πιο συγκεκριμένα αφορά την ιστορία του Τρύφωνα ενός βραβευμένου φυσικού που εξηγεί τα πάντα με βάση τη λογική και την επιστήμη. Ό,τι δηλαδή βρίσκεται έξω από αυτή του τη σφαίρα, το καταδικάζει! Όλες τις προκαταλήψεις, ώσπου ερωτεύεται μία κοπέλα, την Παρασκευή!

 

Έχει όντως ενδιαφέρον, οπότε τώρα θα στο περάσω λίγο διαφορετικά και θα σε ρωτήσω εάν εσύ πιστεύεις στις προκαταλήψεις!  (γέλια) Εάν περάσει από μπροστά σου μία μαύρη γάτα, ας πούμε!

Υπάρχει κάτι που έχω εντυπώσει και συμβαίνει και σε πολύ κόσμο, ότι την ώρα που τα κοροϊδεύουμε, όταν έρχεται η ώρα που βλέπουμε κάτι ή κάτι πάει να συμβεί, έχουμε όντως το νου μας! (γέλια) Είμαι επιφυλακτικός, αλλά δεν τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά. Συγκεκριμένα όμως εάν δω γάτα θα πάω να την ταΐσω! (γέλια)

 

Το έργο πραγματεύεται τον έρωτα και πως ένας τόσο δύσκολος άνθρωπος, μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, κάτι το οποίο τον αλλάζει… Εσύ πώς είσαι όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση;

Εγώ είμαι το άκρως αντίθετο! Απολαμβάνω πάρα πολύ αυτό το συναίσθημα και θέλω να μου συμβαίνει. Νιώθω πολύ αμήχανος όταν δεν είμαι ερωτευμένος, ακόμα και με την ευρύτερη έννοια της λέξης, γιατί έτσι αντιμετωπίζω και τη δουλειά μου. Αλλά ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη κι η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι όταν καταφέρεις να αφαιρέσεις δικά σου κομμάτια και να προσθέσεις έναν άνθρωπο μέσα σου, στη ζωή σου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

 

Το σενάριο είναι δικό σου, πότε ξεκίνησες να γράφεις;

Από το σχολείο θυμάμαι να θέλω να γράψω, να πω μία ιστορία, να δείξω καταστάσεις μέσα από τα δικά μου μάτια. Η πρώτη απόπειρα, λοιπόν, ήταν γύρω στα 15 μου, όταν είδα ένα ντοκιμαντέρ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Με είχε σοκάρει πολύ. Επίσημα όμως ξεκίνησα από το 2019 και έπειτα. Επίσης έχω γράψει κι ένα έργο με το Χάρη Ρώμα, που θα παιχτεί κι αυτό κάποια στιγμή!

 

Το περιμένουμε πώς και πώς και τώρα σε περνάω στον Χάρη Ρώμα. Ο άνθρωπος ο οποίος μεγάλωσε τη γενιά μας! Θέλω να μάθω πώς γνωριστήκατε και πώς είναι να δουλεύεις με όλους αυτούς τους ηθοποιούς που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία στο «Καφέ της Χαράς»…

Θυμάμαι κάθε φορά που έβλεπα στην τηλεόραση το «Καφέ της Χαράς» να λέω στη μαμά μου ότι θα ήθελα να παίξω σε αυτή τη σειρά! Όλοι όσοι είμαστε από την Περιφέρεια νιώσαμε ότι από κάπου γνωρίζαμε αυτούς τους χαρακτήρες! Με τον Χάρη δουλεύαμε μαζί στο θέατρο και με είχε επιλέξει μέσω ακρόασης και έπαιξα στο «βαφτιστικό της κυρίας». Ένα βράδυ, λοιπόν, με φώναξε στο καμαρίνι και μου ανέφερε ότι είχαν σκεφτεί με την Άννα (Χατζησοφιά) να με πάρουν στο «Καφέ της Χαράς» και ότι θα έπαιζα τον αστυνόμο του χωριού. Η χαρά ήταν μεγάλη γιατί έπιασα τον εαυτό μου να γίνεται πάλι παιδί και να θυμάται όσα έλεγε τότε. Όταν μου έστειλαν το πρώτο επεισόδιο σκέψου, ήμουν για καφέ, έφυγα τρέχοντας και πήγα σπίτι να το διαβάσω!

 

Έχουμε δει πολλές μεγάλες επιτυχίες να «πειράζονται» ανά τα χρόνια. Εσύ συμφωνείς με αυτό;

Εξαρτάται τον λόγο που θέλεις να κάνεις κάτι. Υπάρχει βέβαια και η λογική ότι την επιτυχία δεν την αγγίζεις, λόγω του ότι μπορεί να μην πάει καλά στο τώρα, αλλά εάν έχει έναν ισχυρό λόγο να γίνει και να έρθει πάλι στην επιφάνεια, ας γίνει, γιατί όχι; Ας πούμε στο «Καφέ της Χαράς» μου άρεσε που είδαμε την ιστορία των παιδιών από αυτούς τους χαρακτήρες 15 χρόνια μετά, με άλλη ματιά και άλλη λογική. Αλλά γενικά δεν είμαι φαν στο να κάνουμε remake τα πάντα και να προσκολλούμαστε στο παρελθόν. Έτσι φαίνεται κιόλας ότι μας έχουν τελειώσει οι ιδέες…

 

Για το τέλος θα ήθελα να μου πεις τι αναμένετε για τα επόμενά σου σχέδια και φυσικά εάν προλάβεις να κάνεις διακοπές αυτό το καλοκαίρι…

(γέλια) Θα κάνω, γιατί τις χρειάζομαι. Μου αρέσει μέσα το καλοκαίρι να πέφτουν οι τόνοι και να εξαφανίζεται για λίγο το κινητό από το χέρι, παράλληλα φυσικά με μερικά μπάνια στη θάλασσα! Μαζί με περιοδεία και μετά διακοπές, ο καλύτερος συνδυασμός. Από τον χειμώνα θα είμαι στο θέατρο με τον Σπύρο Πούλη, όπως θα συνεχιστεί και το «Παρασκευή & 13» για 2η χρονιά!

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ