Μενού Κλείσιμο

Βολές του Αλ. Τσίπρα στην κυβέρνηση για το προσφυγικό

«Ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

 

Το Δήμο Σερβίων Κοζάνης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην δυτική Μακεδονία, όπου με αφορμή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης.

 

Σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα στην κοινότητα Νεράιδας, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με θερμά λόγια για τη στάση όλων των παρατάξεων σε ένα θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία και σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί ακόμη και εντάσεις στον κοινωνικό ιστό.

Ζήτησε από το δήμαρχο, τους δημοτικούς συμβούλους και τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου «να συνεχίσουν σε αυτό το δρόμο της στήριξης, το δρόμο μιας λογικής αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος» επισημαίνοντας ότι «θα ήμουν ευτυχής εάν και άλλα δημοτικά συμβούλια σε όλη την χώρα ακολουθούσαν το παράδειγμα το δικό σας».

Απευθυνόμενος στο Σώμα αλλά και στους πολίτες δήλωσε ότι «γνωρίζετε τις απόψεις μου για το θέμα του προσφυγικού και το πόσο διαφωνώ με τη στάση που ακολούθησε ο σημερινός πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση». Επεσήμανε ότι στα ζητήματα κρίσιμης εθνικής σημασίας, όπως η αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης που υπό μια ευρύτερη έννοια είναι ένα εθνικό πρόβλημα, που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις στον κοινωνικό ιστό, εγώ δεν θα κάνω αντιπολίτευση σαν αυτή που έκανε ο σημερινός πρωθυπουργός και δεν θα βγω να καταγγείλω τη σημερινή κυβέρνηση διότι βλέπει την πραγματικότητα έστω και αργά».

Σημείωσε ότι η σημερινή κυβέρνηση «ήταν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ προεκλογικά έταζε ότι θα το διορθώσει αμέσως ενώ την ιδία στιγμή το έχει διογκώσει». Ενώ κάλεσε τους πολίτες «να απομονώσουν αυτούς πού βγαίνουν και δημιουργούν εντυπώσεις με αφορμή το θέμα του προσφυγικού και ότι το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κραυγές μίσους που βλέπουμε σε ορισμένα ΜΜΕ αλλά και σε κάποιους βουλευτές».

Εν τω μεταξύ σε ομιλία του στην Κοζάνη και σε συνέντευξή του στον Flash, ο πρώην πρωθυπουργός, άφησε βαρύτατες αιχμές για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση συνολικά.

Ο κ. Τσίπρας δεν περιορίστηκε στην κριτική περί αυταρχισμού, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στα καρτέλ των ναρκωτικών και τη διαφθορά των πολιτικών. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί κυβέρνηση για ανεκτική στάση απέναντι στους ναρκέμπορους.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε ότι: «Επειδή σ’ αυτόν τον τόπο υπάρχει μια βαριά ιστορία, θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των νέων ανθρώπων, ακόμα κι αν είναι μειοψηφία, να διακινούν τις απόψεις και τις θέσεις τους. Όχι το δικαίωμα στο μπάχαλο. Είμαστε καθαροί απέναντι σ’ αυτό. […] Όμως απέναντι στη διακίνηση των ιδεών, απέναντι στα νέα παιδιά που χωρίς κουκούλες αλλά με τα σώματά τους και με τα τραγούδια τους βγαίνουν να υπερασπιστούν τις ιδέες τους, δεν θα ανεχθούμε αυτή την εικόνα. Την εικόνα να βρίσκονται αντιμέτωποι στις δυνάμεις καταστολής, να τους ξυλοφορτώνουν, να τους ποτίζουν χημικά και την άλλη μέρα να πηγαίνουν στα σπίτια τους για να τους συλλαμβάνουν. Αυτές είναι εικόνες που είναι βγαλμένες από τη δεκαετία του ΄50 και του μετεμφυλιακού κράτους. Δεν είναι για την Ελλάδα του 2019».

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε και για νεοσυντηρητισμό και ακρότητες της κυβέρνησης. Υποστήριξε ότι «προκειμένου να στρέψουν τα μάτια των πολιτών και της κοινής γνώμης και του συντηρητικού ακροατηρίου τους από την ανικανότητά τους να διαχειριστούν το προσφυγικό στήνουν επικοινωνιακά σόου στα Εξάρχεια, στις σχολές, ακόμα και σε κινηματογράφους όπου μπαίνουν ένστολοι να βγάλουν ανήλικους από μια κινηματογραφική ταινία η οποία σπάει τα ταμεία, ακόμα και σε κλαμπ όπου πηγαίνουν στους νέους ανθρώπους και τους συμπεριφέρονται λες και είναι τα καρτέλ της κοκαΐνης της Κολομβίας».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε βαρύτατους υπαινιγμούς για τη στάση του κ. Χρυσοχοΐδη απέναντι στο εμπόριο ναρκωτικών:

«Γιατί δεν πάνε να χτυπήσουν τα καρτέλ των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας; Γιατί στα Εξάρχεια, αντί να πηγαίνουν να χτυπάνε τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που τα ξέρουμε και τα ξέρουν κι εμείς χτυπήσαμε δυο φορές και συλλάβαμε γιάφκες για διακίνηση ναρκωτικών, πηγαίνουν και συλλαμβάνουν μωρομάνες, πρόσφυγες και μετανάστες με τα παιδιά τους; Γιατί δεν πάνε να χτυπήσουν τις εγκληματικές οργανώσεις που έχουν την ευθύνη για τη διάδοση των ναρκωτικών, παρά μονάχα πάνε στα κλαμπ να πιάνουν ανήλικα παιδιά;»

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ΑΣΟΕΕ και του πανεπιστημιακού ασύλου, με μια τοποθέτηση σαφώς πιο «κεντρώα» από άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Όπου υπάρχουν εστίες μπαχαλάκηδων πρέπει να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με το νόμο και αυτό για να γίνει δε χρειαζόταν να αλλάξει ο νόμος για το άσυλο, μπορούσαν να γίνουν και με τον προηγούμενο νόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ