Μενού Κλείσιμο

Για να μην πει κανείς δεν ήξερα.. – Άρθρο του Θωμά Αναστασιάδη

Πριν λίγες ημέρες, ο συνδυασμός μας ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ενημέρωσε τους Δημότες, ότι η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης ανέλαβε το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ II για μετανάστες που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη.
Στα ερωτήματα που θέσαμε στο σχετικό δελτίο τύπου,
ο κύριος Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν απάντησε τίποτε ουσιαστικό. Είπε μόνο ότι ΔΗΘΕΝ «βάζει πλάτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Αξίζει να δείτε το βίντεο για να γίνει αντιληπτός ο τρόπος που λαμβάνουμε τις απαντήσεις.
Εξ’ όσων γνωρίζω, οι Δήμοι που ανέλαβαν την διαχείριση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ ΙΙ, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σύμφωνα με το σκεπτικό λοιπόν του Δημάρχου, από τους 332 Δήμους που υπάρχουν στην Ελλάδα, οι 327 , περίπου,  που δεν ανέλαβαν το Πρόγραμμα, δεν στηρίζουν την κυβέρνηση. Ένα πέρα για πέρα άτοπο επιχείρημα.
Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε απλά με το Πρόγραμμα της Κατερίνης που τότε το επιχείρημα ηταν ότι είναι καλύτερα να διαχειρίζεται το μεταναστευτικό ο Δήμος παρά μια Μ.Κ.Ο.  Πλέον μιλάμε για πρόγραμμα που αφορά την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν πανελλαδικά άλλοι Δήμοι που ανέλαβαν το πρόγραμμα ΑΛΛΩΝ πόλεων.
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχει ο Δήμος Κατερίνης να αναλαμβάνει το Πρόγραμμα διαχείρισης μεταναστών άλλων πόλεων ;
Κύριε Δήμαρχε δεν είστε πλέον βουλευτής. Είστε ο Δήμαρχος Κατερίνης. Οφείλετε να βάζετε πλάτη στους Δημότες και όχι στην κυβέρνηση ή στον εκάστοτε υπουργό.
Θλιβερή αλλά αναμενόμενη , για εμένα , και η σιωπή των στελεχών της «αριστεράς» που συνδιοικούν και δέχονται άκριτα και αθόρυβα την επιχειρηματολογία του «βάζουμε πλάτη στην κυβέρνηση».
Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να ενημερώσουμε τους συνδημότες για τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Να γνωρίζετε δηλαδή ότι ένας οργανισμός του Δήμου Κατερίνης μετατρέπεται σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση επειδή δήθεν βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση….
Όλοι κρινόμαστε. Οι θέσεις και τα αξιώματα έχουν ημερομηνία λήξης.
Αναστασιάδης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ