Μενού Κλείσιμο

Μεταναστευτικό – Εκτός προσφυγικών δομών περισσότερες από τις μισές Μ.Κ.Ο.

Μόλις 18 από τις 40 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνταν εντός των ΚΥΤ και των δομών φιλοξενίας μεταναστών, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Οι 18 ΜΚΟ θα συνεχίσουν να έχουν δικαίωμα εισόδου στις συγκεκριμένες δομές, μετά το «ξεκαθάρισμα» στο μητρώο που έχει ξεκινήσει από την πολιτεία.

Οι ΜΚΟ που είχαν πιστοποιηθεί στο παλαιό Μητρώο του υπουργείου Εσωτερικών είχαν προθεσμία ως τις 14 Ιουνίου να υποβάλλου αίτημα εγγραφής στο νέο «Μητρώο Ελληνικών και Ξένων Μη Κυβερνητικών οργανώσεων», που υπάγεται στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, μόλις 18 ΜΚΟ έχουν αποστείλει το αίτημα εγγραφής Β φάσης στο νέο μητρώο, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, η οποία ορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η αποστολή του συγκεκριμένου αιτήματος εγγραφής εντός προθεσμίας είχε τεθεί ρητά εξαρχής ως προϋπόθεση για να μην απωλέσουν οι πιστοποιημένες στο παλαιό μητρώο ΜΚΟ το δικαίωμα εισόδου στις δομές. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, «μόνο οι 18 αυτές Οργανώσεις δύνανται να συνεχίσουν, προς το παρόν, τη δράση τους εντός των δομών, μέχρι την οριστική απόφαση εγγραφής του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στο Μητρώο 137 ΜΚΟ. Ογδόντα εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή της Α’ φάσης, ενώ 70 οργανώσεις βρίσκονται στο στάδιο ελέγχου εγγραφής Β φάσης, εκ των οποίων μόνο οι 18 δραστηριοποιούνται εντός δομών φιλοξενίας.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ