Μενού Κλείσιμο

10 νέα κρούσματα, 116 θάνατοι και 61 ασθενείς σε ΜΕΘ

Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή, λόγω του Πάσχα, επέστρεψε και πάλι η καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Σωτήρη Τσιόδρα, σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία (των τελευταίων ημερών) η διασπορά του ιού είναι ολοένα και μικρότερη, αυξάνοντας τις ελπίδες για γρήγορη επιστροφή σε μια καθημερινότητα πιο κοντά σε εκείνη που είχαμε πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Βέβαια, η όποια χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα εξεταστεί στις 27 Απριλίου, ίσως και στις 4 Μαϊου, αφού οι επιστήμονες θα έχουν και εικόνα για την αποτελεσματικότητα των περιορισμών στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα.

Ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε σήμερα 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και πλέον αυτά ανέρχονται στη χώρα μας σε 2.245 (Το Μ. Σάββατο ήταν 2.235). Οι ασθενείς που έχασαν τη μάχη με τη νόσο ανέρχονται σε 116 (έναντι 110 το απόγευμα του Σαββάτου) με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι  άνδρες και μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι πλέον 61 (έναντι 67 το απόγευμα του Σαββάτου). Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 70 έτη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα (έναντι 53290 το Μ. Σάββατο)

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ