Μενού Κλείσιμο

Έκτακτη ενημέρωση του υπ. Υγείας την Τετάρτη για τον κορωνοϊό – Αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπ. Υγείας αύριο (10/1) στις 11:30 το πρωί προκειμένου η ηγεσία του υπουργείου να προχωρήσει σε ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, την ώρα που τα κρούσματα και οι νοσηλείες αυξάνονται.

Στην σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του υπ. Υγείας αναφέρεται:

«Ο υπ. Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια υπ. Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας».

Ανησυχούν οι ειδικοί για την αύξηση των κρουσμάτων

Να σημειωθεί ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα ανησυχούν τους ειδικούς οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλον προχωρούν σε συστάσεις για τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, σχολαστικό πλύσιμο χεριών), αλλά και τον εκ νέου εμβολιασμό κυρίως των ευπαθών ομάδων.

«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει κορύφωση διασποράς τόσο στον κορωνοϊό όσο και στις άλλες λοιμώξεις», τόνισε νωρίτερα ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα προβλέπεται η κορύφωση θα σημειωθεί μέχρι τις 22-23 Ιανουαρίου, περίοδο κατά την οποία θα καταγράφονται ως και 7.200 την ημέρα.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ