Μενού Κλείσιμο

Παρακαταθήκη για το μέλλον – Άρθρο του Ηλία Χρυσικού

Ηλία Χρυσικού

Ο Ελληνικός λαός πέρασε μία δύσκολη περίοδο.

 

Και επειδή καθημερινά γίνομαι αποδέκτης πολλών ερωτημάτων και «δυσφορίας»…και επειδή ο καθηγητής κ. Σύψας είπε ότι η χώρα θα πρέπει να προχωρήσει σε μια «καλύτερη κανονικότητα» που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο ρυθμός των εμβολιασμών, η πίεση στο Σύστημα Υγείας, αλλά και μια πιθανή εμφάνιση μεταλλάξεων που ενδεχομένως θα παρακάμπτουν την ανοσία…θα πρέπει να μας γίνει συνείδηση, να σταθούμε με αυτοπεποίθηση στα πόδια μας και να μην περιμένουμε κάτι από τους άλλους…

 

Θέλω να πιστεύω ότι η Κυβέρνηση «αγρυπνεί» και ότι θα εμποδίσει στο μέτρο του δυνατού να ζήσουμε άλλες πιο σκληρές μέρες.

 

H πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε, με έντονο και σαφή τρόπο, σε ολόκληρο τον κόσμο -και φυσικά και στη Ελλάδα- ελλείψεις, δυσλειτουργίες και προβλήματα.

 

Ίσως θα πρέπει να «συμφιλιωθούμε» για ένα μακρό χρονικό διάστημα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα που είναι τα μοναδικά, σοβαρά εφόδιά μας για το μέλλον.

 

Από τον «καταναγκασμό» στον οποίο σχεδόν όλη η πλειονότητα των Ελλήνων πειθάρχησε, θα πρέπει να μετακινηθεί στην επόμενη φάση.

 

Και σε αυτό το επόμενο στάδιο, -που ξεκινά στις 15 Μαϊου-, πολλά έχουν σημασία, όπως η διαρκής επαγρύπνηση της πολιτείας, η ακούραστη προσπάθεια των γιατρών – νοσηλευτριών, των υπαλλήλων που είναι επιφορτισμένοι με ζωτικές κρατικές λειτουργίες.

 

Κάποτε φίλοι μου όλα τα δύσκολα ή τα εύκολα τελειώνουν.

 

Ο χειρισμός των τόσων μηνών καραντίνας έχει δημιουργήσει πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Απαιτείται εμπιστοσύνη, πειθαρχία με ανθρωπισμό, διότι βαρύνουσας σημασίας είναι και ο ρόλος των ψυχραιμότερων πολιτών μέσα στην κοινωνία.

 

Αυτούς να ακούτε… εκείνους που έχουν «ακονισμένα» αντανακλαστικά και που δεν θα κρύβουν ποτέ την αλήθεια.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ