«Στις επικείμενες εκλογές ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να κυβερνήσουμε πρώτη φορά εκτός μνημονίων», τονίζει σε συνέντευξή της στην ΕΠΤΑ η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία Μπέττυ Σκούφα. Η κ. Σκούφα, με κοινοβουλευτική εμπειρία 11 ετών, στέλνει μήνυμα νίκης και ξεδιπλώνει τις βασικές πτυχές του προγράμματος του κόμματός της.
«Το σύνθημα Δικαιοσύνη Παντού, αφορά πρωτίστως την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της. Η κ. Σκούφα καταθέτει τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του νομού, καθώς και την άποψή της για το πώς αυτή θα ενδυναμωθεί, αλλά και για τον κοινό στόχο βουλευτών, αιρετών και φορέων του νομού μας, που θα πρέπει από κοινού να διεκδικήσουμε.
Η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά για τις κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και υπογραμμίζει πως «το πρόγραμμα του Σύριζα ΠΣ στην πρώτη ουσιαστικά μεταμνημονιακή κυβερνητική μας θητεία είναι η μόνη ρεαλιστική, δίκαιη, και βιώσιμη πρόταση απέναντι στην οικονομική ασφυξία, την ανασφάλεια και το αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές Μητσοτάκη.»
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ερ.: Οι εκλογές του Μαϊου είναι οι πιο κρίσιμες. Φράση «κλισέ» ή όντως είναι οι «πιο κρίσιμες»;
Απ.: Οι εκλογές του Μαΐου είναι όντως οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων χρόνων διότι κρίνεται το εάν θα συνεχιστεί η καταστροφική για τα ευρύτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ή εάν η χώρα θα αλλάξει σελίδα. Κρίνουμε ότι η χώρα πρέπει να πάει σε μια πραγματικά φιλοευρωπαϊκή, προοδευτική κατεύθυνση με δίκαιη κατανομή του παραγόμενου εθνικού πλούτου, με ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων, μικρομεσαίων, ελευθεροεπαγγελματιών, συνταξιούχων, αγροτών και όλων των παραγωγικών τάξεων, με σαφή φιλοπεριβαλλοντική, αειφόρο και βιώσιμη αναπτυξιακή κατεύθυνση.
Ερ.: Σ’ αυτές τις εκλογές, ένα από τα θέματα που επικεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «δικαιοσύνη παντού». Μπορείτε να το σχηματοποιήσετε;
Απ.: Στις παρούσες συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για τα πλατύτερα κοινωνικά στρώματα, το σύνθημα “Δικαιοσύνη Παντού” αφορά πρωτίστως την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών. Τα παρακάτω μέτρα δεν εξαντλούν τις παρεμβάσεις για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεσμεύεται σε κάθε τομέα δημόσιας πολιτικής, αλλά στοχεύουν στην άμεση ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας εντός των πρώτων 50 ημερών της προοδευτικής διακυβέρνησης.
Δεσμευόμαστε έτσι για:
-Aναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ μέχρι την κατάθεση συνολικού σχεδίου αντικατάστασης του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ και μόνιμων μέτρων προστασίας της πρώτης κατοικίας
-Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία με διαγραφή μέρους βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και με 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου. Δικαίωμα ένταξης στο σχήμα θα έχουν και όσοι απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019
-Αποσύνδεση της τιμής της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.
-Θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.
-Θέσπιση ανώτατου ορίου τιμής στη λιανική για την ηλεκτρική ενέργεια ανά μεγαβατώρα.
-Προστασία από τις αποκοπές ρεύματος, ειδικότερα όσον αφορά τους ευάλωτους καταναλωτές αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
-Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Κατάργηση καταβολής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο αλλά και στα μικρά ξενοδοχεία/ενοικιαζόμενα που δεν έχουν οργανωμένα λογιστήρια για να ετοιμάζουν φάκελο επιστροφής του ΕΦΚ.
– Μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.
-Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Μια αύξηση η οποία θα ενισχύσει την εσωτερική αγορά και ζήτηση.
-Θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στο δημόσιο τομέα, μιας και οι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις 13 χρόνια, οι μισθοί θα αυξηθούν άμεσα κατά 10%.
-Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια.
Ερ.: Μπορείτε να διαβεβαιώσετε τους ψηφοφόρους σας ότι αυτά μπορούν να γίνουν μέσα στο πρώτο δίμηνο εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήσει αυτοδύναμη ή πολύ περισσότερο κυβέρνηση συνεργασίας;
Απ.: Να διευκρινίσουμε καταρχάς το εξής: ενώ ο κ. Μητσοτάκης μιλά για αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να αποκτήσει την πολυπόθητη για αυτόν αυτοδυναμία, εμείς λέμε ότι από την πρώτη Κυριακή πρέπει να δοθεί ισχυρή λαϊκή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να συγκροτήσει κυβέρνηση συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου.
Οι κυβερνήσεις συνεργασίας αποτελούν σαφώς δεδομένο για όλες τις ισχυρές και οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες τουλάχιστον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα.
Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της ερώτησής σας: στα χρόνια διακυβέρνησης Kυριάκου Mητσοτάκη παρατηρείται η πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος και παραγόμενου πλούτου που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα. Οι ελάχιστοι πλούσιοι γίνονται ακόμη πλουσιότεροι, ενώ φτωχοποιείται η μεσαία και η μικρομεσαία τάξη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διασπαθίζει 10 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα σε απευθείας αναθέσεις, κουνά όμως το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία και μιλά για δημοσιονομικό κόστος όταν πρόκειται για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων και των ευάλωτων πληθυσμών.
Ερ.: Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αναλάβει την κυβέρνηση, σε μια «ανώμαλη» κοινωνικά και κυρίως οικονομικά συγκυρία. Αισθάνεστε ότι έχει αφήσει «κάτι στη μέση» από την πρώτη του θητεία;
Απ.: Αυτήν την φορά θα είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. Όλοι θυμόμαστε βεβαίως ότι η κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα ειδεχθή και επαχθή μνημόνια ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα. Και όλοι, ιδίως η αγορά, η τοπική αγορά του νομού, θυμόμαστε πως από το 2010 που μπήκε η χώρα στη μνημονιακή περιπέτεια, η μόνη περίοδος οικονομικής ανάκαμψης ήταν από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι και τον Ιούλιο του 2019. Ήταν η περίοδος δηλαδή κατά την οποία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όντως εφάρμοζε το κυβερνητικό της τότε πρόγραμμα.
Στις επικείμενες εκλογές ζητάμε ισχυρή λαϊκή εντολή για να κυβερνήσουμε πρώτη φορά εκτός μνημονίων, με 37 δις μαξιλάρι και με τα 35 δις του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ζητάμε δηλαδή ισχυρή λαϊκή εντολή, για να κυβερνήσουμε τη χώρα πρώτη φορά σε συνθήκες σχετικής “οικονομικής κανονικότητας”.
Ερ.: Σας προβληματίζει η δημοσκοπική εικόνα; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε εκείνη που αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως των μικρών ακροδεξιών κομμάτων. Μετά από τόσες περιπέτειες, γιατί η κοινωνία συνεχίζει να βγάζει οργή προς τα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου»;
Απ.: Το είπατε κατουσίαν και μόνος σας. Ακριβώς λόγω της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας και της διετούς πανδημικής κρίσης, αξιοσημείωτο ποσοστό του πληθυσμού και της χώρας μας οδηγήθηκε σε αυτό που οι κοινωνικοί επιστήμονες αποκαλούν “κρίση εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα”.
Είναι ένα κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο που ανησυχεί δικαιολογημένα όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου. Όμως το ευρύτερο σύνολο των δημοκρατικών πολιτών, είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση, ούτως ώστε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναχαιτιστεί η όποια έστω και διαφαινόμενη άνοδος της ακροδεξιάς. Αυτό που απαιτείται είναι η εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης, και γι’ αυτό όλοι οι αιρετοί και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου πρέπει να μιλάμε τη γλώσσα της Αλήθειας και της Αξιοπιστίας. Χωρίς φόβο, χωρίς πάθος. Σεβόμενοι τις όποιες πολιτικές διαφορές. Και κυρίως μιλώντας με τις πράξεις μας.
Ερ.: Μετά από 8 και πλέον χρόνια εμπειρίας στο κοινοβούλιο, τι αίσθηση έχετε αποκομίσει τουλάχιστον σε ότι αφορά τις δυνατότητες που έχει ένας βουλευτής να αλλάξει πράγματα στον τόπο του; Η δική σας εμπειρία βέβαια είναι και ως κυβερνητική βουλεύτρια και ως βουλεύτρια της αντιπολίτευσης…
Απ.: Οι βουλευτές αποτελούμε και οφείλουμε να αποτελούμε τους εκφραστές των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, αλλά και του συνόλου του πληθυσμού της χώρας. Γι’ αυτό και ο συνταγματικός νομοθέτης προβλέπει τη λεγόμενη “ψήφο κατά συνείδηση” για το σύνολο των μελών της Ελληνικής Βουλής. Περαιτέρω, αποτελούμε το “νομοθετικό σώμα”, το σώμα δηλαδή που λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις όσον αφορά τη θέσπιση νόμων και κανόνων που διέπουν το σύνολο της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες. Γι’ αυτό και προσωπική μέριμνά μου με τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις μου τόσο εντός, όσο κι εκτός βουλής, φροντίζω ώστε η νομοθέτηση κάθε φορά να υπηρετεί τον κανόνα του δικαίου και να οδηγεί στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και δικαιοσύνης για το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας ανεξαιρέτως.
Οι βουλευτές επίσης έχουμε στη διάθεσή μας τα λεγόμενα “μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου”, για παράδειγμα την κατάθεση γραπτών ή και επίκαιρων ερωτήσεων. Μέσα τα οποία, εάν χρησιμοποιούμε σωστά και εντατικά, βοηθούν ώστε να αναδειχθούν τα πολύ σημαντικά προβλήματα των τοπικών και όχι μόνο κοινωνιών.
Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό, διότι είναι και η απόλυτη αλήθεια, ότι οι βουλευτές δεν είμαστε υπουργοί. Δεν αποτελούμε οργανικό κι επίσημο κομμάτι των εκάστοτε κυβερνήσεων. Τις κυβερνήσεις και τα υπουργεία τα κρίνει ο ίδιος ο λαός κατ’ ελάχιστον μία φορά ανά τετραετία. Όπως κρίνει βέβαια, και το έργο ημών των βουλευτών.
Ερ.: Πολλές φορές έχουμε ακούσει στο παρελθόν για το «αρραγές μέτωπο» της Πιερίας που διεκδικεί και πετυχαίνει. Υπάρχει αυτό το μέτωπο; Είναι ενιαίο και σταθερό ή κατά περίπτωση και αναλόγως ποιο είναι το κυβερνών κόμμα διαμορφώνεται και δρα;
Απ.: Είναι ξεκάθαρο ότι σε σημαντικά τοπικά προβλήματα οι αιρετοί όλων των βαθμών, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι δήμαρχοι, η αντιπεριφέρεια, οι βουλευτές, οι τοπικοί επαγγελματικοί και αγροτικοί φορείς, η ίδια η κοινωνία των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης, είμαστε ενωμένοι. Και ως ενωμένοι διεκδικούμε από τα εκάστοτε υπουργεία πραγματικές κι αποτελεσματικές λύσεις.
Πιστεύω πραγματικά και ειλικρινώς, ότι η άσκηση τοπικής πολιτικής και η αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων και ζητημάτων είναι ένας χώρος που μπορεί και πρέπει να μας βρίσκει συνενωμένους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιβληθεί άνωθεν μια τεχνητή πολιτική ομοιομορφία. Αντίθετα η ίδια η Δημοκρατία υπαγορεύει, όπου υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αυτές να εκφράζονται με νηφαλιότητα, και αντικειμενικότητα, χωρίς κομματική εμπάθεια και παρωπίδες.
Ερ.: Τα τελευταία πολλά χρόνια, μιλάμε για τους τρεις πυλώνες της τοπικής οικονομίας. Μήπως τελικά χάνουμε το αποτέλεσμα στοχεύοντας σε πολλούς στόχους;
Απ.: Δεν μπορείς να εφαρμόσεις συνολικές κι αποτελεσματικές αναπτυξιακές στρατηγικές, αν δεν γνωρίζεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα “συν και τα πλην” της εθνικής και ιδιαίτερα της τοπικής οικονομίας. Πιστεύω πως ένας καλά μελετημένος συνδυασμός εφαρμογής τοπικών αναπτυξιακών εργαλείων, είναι η απάντηση στο χαμηλό ΑΕΠ και την έλλειψη αναπτυξιακής στρατηγικής για το νομό μας. Αναφέρω ενδεικτικά απαιτούμενες εμβληματικές δράσεις:
Όσον αφορά τα Δίκτυα και τις Υποδομές, το οδικό, ακτοπλοϊκό κι αεροπορικό δίκτυο και σύνδεση του νομού απαιτείται
-Εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τον επανασχεδιασμό υποδομών και δικτύων (οδικών, τηλεπικοινωνιακών, ακτοπλοϊκών, ενεργειακών).
-Τόνωση της διασύνδεσης μεταξύ των οικισμών, με μια σοβαρή προσπάθεια συντονισμού των μέσων μετάβασης στην ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή ανταπόκριση με ΚΤΕΛ, συνδυασμένες μεταφορές αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ τόσο εντός της Πιερίας όσο και με κοινές-όμορες στάσεις για μετεπιβίβαση και σύνδεση με το αεροδρόμιο και το λιμάνι Θεσσαλονίκης.
-Χρονική επέκταση λειτουργίας του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας στον Αλμυρό για προσγείωση lowcostcarriers.
Στον τομέα του Τουρισμού, της “βαριάς βιομηχανίας” και της περιοχής μας, απαιτείται:
Ενσωμάτωση του Ολύμπου στο τουριστικό προϊόν της περιοχής με σεβασμό και προστασία του παγκόσμιου μνημείου. Δημιουργία ενός τοπόσημου το οποίο θα είναι χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμο.
– Έμφαση στη σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον Αγροτοδιατροφικό τομέα, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Έρευνα και την Εκπαίδευση.
-Στήριξη και συντονισμός δράσεων για την προτίμηση των τοπικών προϊόντων απ’ τις τουριστικές επιχειρήσεις Πιερίας, δηλαδή “Αγροτοδιατροφικός πατριωτισμός”.
-Στήριξη Περιφέρειας/Δήμων και των Προορισμών με τεχνογνωσία απαραίτητη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων/δράσεων, που θα μετεξελίξουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, αξιοποιώντας υλικούς και άυλους πόρους και αναπτύσσοντας τις μορφές “τουρισμού εμπειρίας”.
-Ανασχεδιασμός των χρηματοδοτικών εργαλείων με προτεραιότητα σε καινοτόμες επενδύσεις σε νέες μορφές τουρισμού και σε επενδύσεις σε ποιοτικές νέες κλίνες με αιχμή την αειφορία.
-Στήριξη υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων, που περιλαμβάνονται στους τουριστικούς κλάδους και ειδικά των μικρομεσαίων και μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους, ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός τους από χρηματοδοτικά εργαλεία ΕΣΠΑ κλπ εξαιτίας των απαιτούμενων ΕΜΕ.
-Ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (προσκυνηματικός, αλιευτικός, γαστρονομικός, καταδυτικός, περιπατητικός κλπ) ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, και να χρησιμοποιούνται οι υφιστάμενοι πόροι (επιχειρήσεις φιλοξενίας, εστίασης, μεταφορείς, εφοδιαστική αλυσίδα κλπ) όλο τον χρόνο και όχι μόνο το τετράμηνο Ιουνίου-Οκτωβρίου.
-Λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου του Ελατοχωρίου την περίοδο από Απρίλιο -Δεκέμβριο που δεν υπάρχει χιόνόπτωση ως βιωματικού πάρκου εναλλακτικών μορφών τουρισμού για σχολεία κλπ
-Ενίσχυση του ΟΡΦΕΟ, των Ολύμπιων εν Δίω και των λοιπών πολιτιστικών δραστηριοτήτων (πανηγύρι Αιγινίου, Μυδοχαρά, Γιορτή του Κάστανου, εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων) σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία & DMMO μεμονωμένα ή σε δίκτυα (πχ. δίκτυα με προμηθευτές, ενεργειακές κοινότητες, κοινότητες διαχείρισης υπολειμμάτων τροφών, συστάδες ομοειδών ή όχι επιχειρήσεων για την οργάνωση και καθιέρωση εναλλακτικών εμπειριών κλπ).
-Διευκόλυνση της πρόσβασης των ΑΜΕΑ στις τουριστικές μας μονάδες και υποδομές (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι κλπ).
Και όσον αφορά τη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων:
-Εκπόνηση νέων και επιτάχυνση υφισταμένων ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για την Πιερία με έμφαση στην απορρόφηση κονδυλίων (όχι απλώς την ένταξηεπιχειρήσεων σε αυτά)
Και περαιτέρω, υλοποίηση σαφώς των βασικών προγραμματικών μας δεσμεύσεων, όπως
-Θέσπιση αφορολόγητου στις 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα για εισοδήματα από την εργασία τους. Ένταξη στην ενιαία κλίμακα φορολόγησης όλων των φυσικών προσώπων ανεξαρτήτως μορφής απασχόλησης. Ενοποίηση των κανόνων.
-Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
-Ρύθμιση χρεών: Διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου – Ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019
-Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός
-Νέος πτωχευτικός κώδικας – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της αγροτικής γης, της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.
-Ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και του Ταμείου των Μικροπιστώσεων
-Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας και μέσω θεσμικών διευκολύνσεων και άλλων κινήτρων για ενεργή συμμετοχή στην παραγωγή ενέργειας μέσω πχ. των ενεργειακών κοινοτήτων.
Φυσικά, σημαντικότατη συμβολή καλείται να έχει και έχει στην τοπική ανάπτυξη το Παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην Κατερίνη με το εξαιρετικά δυναμικό τμήμα του, αυτό της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Γι’ αυτό και συνεχή προσωπική μου μέριμνα, αποτελεί η υποστήριξή του.
Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Πιεριείς ψηφοφόρους; Και εκείνους που έχουν αποφασίσει να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ΜπέττυΣκούφα, αλλά και σε εκείνους που ακόμη είναι διστακτικοί απέναντι στο κόμμα σας;
Απ.: Το πρόγραμμα του Σύριζα ΠΣ στην πρώτη ουσιαστικά μεταμνημονιακή κυβερνητική μας θητεία είναι η μόνη ρεαλιστική, δίκαιη, και βιώσιμη πρόταση απέναντι στην οικονομική ασφυξία, την ανασφάλεια και το αδιέξοδο που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές Μητσοτάκη.
Ζητώ και προσωπικά ισχυρή λαϊκή εντολή από τους συμπολίτες μας, προκειμένου εκ νέου και ενδυναμωμένη να συμμετάσχω στη νέα βουλή, και να συνδιαμορφώσω στο βαθμό του επιθυμητού κι εφικτού την κυβερνητική πολιτική..
Διεκδικώντας σαφώς την ανάλογη υπεραξία για την Πιερία μας.