Μενού Κλείσιμο

Το Υπουργείο Εσωτερικών «δικαιώνει» τους Σχολικούς Τροχονόμους και «λύνει τα χέρια» των δήμων

Με τροπολογία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Εσωτερικών, το αίτημα των Σχολικών Τροχονόμων για καταβολή «αποζημίωσης» και κατά το διάστημα που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας.

Η αποζημίωση για κάθε σχολικό τροχονόμο στην καλύτερη περίπτωση ανέρχεται στα 170 ευρώ μηνιαίως και είναι απόλυτα εξαρτώμενη από τις ημέρες που λειτουργεί ένα σχολείο. Η καταβολή αποζημίωσης και για τις ημέρες της καραντίνας, από τους Σχολικούς Τροχονόμους, αποτέλεσε μια από τις βασικές διεκδικήσεις και για την Επιτροπή Σχολικών Τροχονόμων της Κατερίνης. Ωστόσο, αν και όλοι οι φορείς (βουλευτές, δήμος Κατερίνης, Σύλλογοι Γονέων) με τους οποίους είχαν συναντήσεις αναγνώριζαν το δίκαιο του αιτήματός τους, αυτό δεν μπορούσε να υλοποιηθεί από τις Σχολικές Επιτροπές οι οποίες διαχειρίζονται τα σχετικά κονδύλια.

Έτσι λοιπόν, με το άρθρο 3 της Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή το Σάββατο 25 Ιουλίου, ρυθμίζεται το εν λόγω ζήτημα και ορίζεται η καταβολή της και για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Το άρθρο έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου, για να καλύψει το σύνολο της αναστολής λειτουργίας.

Ειδικότερα, το κατατεθέν άρθρο 3 με θέμα «Αποζημίωση εθελοντών σχολικών τροχονόμων» ορίζει ότι: « Ειδικά για το σχολικό έτος 2019-2020, η προβλεπόμενη στην υπ’ αρ. 46455/2007 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 1734) αποζημίωση, καταβάλλεται, υπό τους λοιπούς προβλεπόμενους στην εν λόγω Απόφαση όρους και προϋποθέσεις, στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους και κατά το διάστημα υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω των ληφθέντων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.  Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από την 1η.3.2020. »

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ