Μενού Κλείσιμο

Ψηφίστηκε η τροπολογία – Οριστική λύση για τα πρώην δασικά ακίνητα εντός ρυμοτομικού σχεδίου Ν. Παντελεήμονα

Η ρύθμιση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πρώην δασικών ακινήτων, που βρίσκονται εντός ρυμοτομικού σχεδίου στον οικισμό του Νέου Παντελεήμονα, σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ παραχώρησης, ψηφίστηκε την Τετάρτη κατά πλειοψηφία, σε τροπολογία του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «σε ακίνητα, που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, η διαχείριση των οποίων, ως πρώην δασικών, που εντάσσονται σε σχέδιο πόλης, έχει περιέλθει στο Υπουργείο Οικονομικών από τη Διεύθυνση Δασών δυνάμει του Ν. 998/1979 (Α’ 289) και βρίσκονται εντός του εγκεκριμένου με το β.δ. της 15ης.8.1963 (Δ’ 132) ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Νέου Παντελεήμονα Πιερίας, το Δημόσιο δεν προβάλλει δικαιώματα, εφόσον δε έχει εκδοθεί και κοινοποιηθεί στους νομείς αυτών ή στους δικαιοπαρόχους τους Πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής ή Πρωτόκολλο Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης λόγω του πρώην δασικού χαρακτήρα τους και δεν προβάλλονται δικαιώματα του Δημοσίου εξ άλλης αιτίας. Το προηγούμενο εδάφιο δεν ισχύει για εκτάσεις, που στο σχέδιο πόλης αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, πάρκα ή άλση».

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, λύνεται ένα μεγάλο πρόβλημα, που απασχολούσε τους δημότες του Νέου Παντελεήμονα εδώ και δεκαετίες. Ουσιαστικά γίνονται και τυπικά κύριοι των ιδιοκτησιών τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να εμπλακούν σε μακροχρόνιες και δαπανηρές δικαστικές αγωγές.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, αποδεδειγμένα φίλο του Δήμου Δίου-Ολύμπου, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα του Δήμου για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού θέματος του Δήμου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Δίου-Ολύμπου

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ