Μενού Κλείσιμο

Σ. Χιονίδης: Το Μάρτιο η οριστική λύση στο θέμα των καστανοπαραγωγών της Πιερίας

Οριστική λύση στο θέμα που αντιμετωπίζουν οι καστανοπαραγωγοί της Πιερίας, θα υπάρξει το Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής Πιερίας Σάββας Χιονίδης.

Ο κ. Χιονίδης, σε ανακοίνωσή του, αφού ευχαριστεί τον υφυπουργό ΥΠΕΝ και «φίλο του» Γιώργο Αμυρά, σημειώνει πως έλαβε την διαβεβαίωση ότι επίκειται η οριστική λύση του θέματος μέσα στον Μάρτιο.

Με επιστολή μου, αναφέρει ο κ. Χιονίδης, είχα παραδώσει τροπολογία προς ψήφιση στον τότε υπουργό ΥΠΕΝ κ. Κωστή Χατζηδάκη στις 15 Ιανουαρίου 2020, η οποία έγινε δεκτή και στην οποία επεσήμανα την αδικία και τις αλλαγές στις οποίες το υπουργείο χρειάζεται να προβεί σχετικά με τους κασταντοπαραγωγούς μας στην Πιερία, για την σταδιακή καταβολή του ανταλλάγματος χρήσης των καστανοτεμαχίων και την μείωση του.

Όπως τονίζει ο βουλευτής Πιερίας, με την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας δόθηκε πλέον η δυνατότητα να καταβάλλεται το αντάλλαγμα χρήσης τμηματικά σε έως 32 τριμηνιαίες δόσεις. Και μάλιστα το δε αντάλλαγμα χρήσης μειώθηκε σε ποσοστό 10% της αξίας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ