Μενού Κλείσιμο

Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών από το Δήμο Πύνδας-Κολινδρού – Υπογράφτηκε η σύμβαση συνεργασίας

Έχοντας ως ένα από τους βασικούς στόχους του τη βελτίωση του τρόπου συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και την αύξηση των ποσοτήτων των υλικών αυτών, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού υπέγραψε Σύμβαση Συνεργασίας με την εταιρεία “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.”, για την οργάνωση Ολοκληρωμένου Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών στο δήμο.

Η σύμβαση προβλέπει, η εταιρεία να αναλάβει -άνευ ανταλλάγματος- την τοποθέτηση και λειτουργία Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Εκεί θα μπορούν οι πολίτες να εναποθέτουν τις πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, λαμβάνοντας ανταποδοτικό αντίτιμο 3 ευρωλεπτά, για κάθε συσκευασία. Το αντίτιμο θα αποδίδεται με ειδική απόδειξη την οποία θα χρησιμοποιεί ο πολίτης για δωρεάν αγορές σε συμβεβλημένα καταστήματα. Εναλλακτικά, θα υπάρχει η δυνατότητα για δωρεά του αντιστοιχούντος χρηματικού ποσού υπέρ κάποιου κοινωνικού σκοπού.

«Πιστεύουμε πολύ στην ανακύκλωση και για το λόγο αυτό δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για την αύξηση των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων υλικών. Υποσχεθήκαμε εκσυγχρονισμό των τρόπων και μέσων συλλογής των υλικών αυτών, καθώς και θέσπιση κινήτρων για την αύξηση της ανακυκλώσεως. Την υπόσχεσή μας αυτή κάνουμε πράξη» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Μανώλας. 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ