Μενού Κλείσιμο

Η βόρεια Πιερία αποκτά «πράσινο σημείο»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί πράσινα σημεία σε πέντε δήμους

 

Στόχος του «σημείου» (το οποίο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και με όλες τις αναγκαίες υποδομές) για τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, η διαχείριση περίπου 210 τόνων απορριμμάτων ετησίως.

 

Την υλοποίηση πέντε «Πράσινων Σημείων» σε ισάριθμους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ευρωπαϊκούς πόρους, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

 

Μεταξύ των δήμων της Περιφέρειας που θα αποκτήσουν «πράσινο σημείο» είναι και Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

Πρόκειται για «Σημείο» που η δημιουργία του έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εισαγωγή σύγχρονων ορθών πρακτικών στην καθημερινή συμπεριφορά των πολιτών και των φορέων, σε σχέση με τα σκουπίδια.

Με τα «Πράσινα Σημεία» η Περιφέρεια προωθεί στην Κεντρική Μακεδονία την πρόληψη στην παραγωγή αποβλήτων, την ενίσχυση των δραστηριοτήτων επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης, την εκτροπή των αποβλήτων και την αποσυμφόρηση των ΧΥΤΑ, την ανακύκλωση οικιακών αποβλήτων, τη χωριστή συλλογή χαρτιού, μετάλλου, πλαστικού και γυαλιού και την ανάπτυξη νέων προτύπων κοινωνικής συμπεριφοράς αναφορικά με τις μεθόδους αξιοποίησης των απορριμμάτων (επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση).

Τα πέντε «Πράσινα Σημεία» θα δημιουργηθούν στους Δήμους Βέροιας, Έδεσσας, Νέας Ζίχνης, Πέλλας και Πύδνας – Κολινδρού. Σε ότι αφορά το Δήμο της βόρειας Πιερίας και το «Πράσινο Σημείο» του Δήμου προβλέφθηκε η διαμόρφωση του χώρου του οικοπέδου, που θα το φιλοξενήσει, ώστε όλο το συγκρότημα να λειτουργήσει με οργανωμένο τρόπο και να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η άνεση των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Το «Πράσινο Σημείο» του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, «θα είναι πλήρως εξοπλισμένο και με όλες τις αναγκαίες υποδομές. Στόχος είναι η διαχείριση 208,5 τόνων απορριμμάτων ετησίως.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.