Μενού Κλείσιμο

Αναστάσιος Δ. Μανωλάς: Η εφαρμογή του Νόμου δεν είναι θέμα επιλογής αλλά υποχρεώσεως

Σκοπός της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου Πύδνας-Κολινδρού (όπως και όλων των αντιστοίχων ιστοσελίδων των δήμων) είναι η ενημέρωση των δημοτών καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερομένου για θέματα του δήμου. Αυτό τηρήθηκε καθ΄όλη την 4ετία που ήμουν Δήμαρχος. Όταν μάλιστα καταχωρούνταν Δελτία Τύπου στα οποία τα blogs και sites δημοσίευααν φωτογραφίες μου, ρητή ήταν η εντολή μου να μην δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του δήμου όπου κοινοποιούνταν το Δελτίο Τύπου δική μου φωτογραφία. ΟΥΔΕΠΟΤΕ στην ιστοσελίδα του δήμου έγινε αναδημοσίευση/κοινοποίηση θέματος από την προσωπική μου ιστοσελίδα. Όσοι παρακολουθούν τα θέματα του δήμου μας γνωρίζουν τις επιστολές που είχα ανταλλάξει για διάφορα θέματα με του προκάτοχο μου. ΟΥΔΕΜΙΑ από αυτές τις επιστολές δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου, όπως και οποιαδήποτε άλλη αιχμή. Διότι η ιστοσελίδα αυτή είναι των Δημοτών και ΟΧΙ του εκάστοτε Δημάρχου. Αυτό μπορείτε να διαπιστώσετε αν ανατρέξετε στις δημοσιεύσεις εκείνης της περιόδου. Ακόμη, μπορεί να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει και η Γραμματέας που είχα ως Δήμαρχος, η οποία ήταν στο ίδιο πόστο τόσο και επί της θητείας του προκατόχου μου όσο και τώρα. 

Από τον Ιανουάριο 2024 η νέα Δημοτική Αρχή έφερε νέα ήθη…Κάποιοι νομίζουν ότι η ιστοσελίδα του δήμου τους ανήκει και μπορούν να κάνουν από εκεί παραταξιακή προπαγάνδα, αναδημοσιεύοντας/κοινοποιώντας “αναρτήσεις” του δημάρχου και Συμβουλίων Κοινοτήτων του δήμου, σε αρκετές από τις οποίες υπάρχουν ευθείες αιχμές εναντίον της προηγούμενης διοίκησης του δήμου.

Εκεί όμως που η νέα Δημοτική Αρχή ξεπέρασε τα όρια ήταν με την “Ενημέρωση” για τα σημειώματα Δημοτικών τελών. Επειδή κέρδισαν τις εκλογές με ψέματα, νομίζουν ότι μπορούν και να διοικούν με ψέματα…

Στην “Ενημέρωση” που δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του δήμου, ισχυρίζονται ότι αν και γνωρίζαμε ότι το 2020 μπορούσαμε να προσλάβουμε προσωπικό προκειμένου να ασχοληθεί με το θέμα των δηλώσεων των μη δηλωθέντων τετραγωνικών των οικημάτων, εμείς δεν το πράξαμε. Προφανώς θεωρούν ότι απευθύνονται σε αφελείς. Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζαμε αυτή τη δυνατότητα και να μην προχωρούσαμε σε προσλήψεις!!! Αφού γνωρίζαμε ότι η καθυστέρηση ολοκληρώσεως των διαδικασιών για τη δήλωση των τετραγωνικών στερούσε σημαντικά έσοδα για το δήμο μας. Οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι που ασχολούνταν με το θέμα γνωρίζουν πόσο “πιεστικοί” είμασταν προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες. 

Όσον αφορά τους υπαινιγμούς ότι βεβαιωτικά σημειώματα στάλθηκαν μετά τις εκλογές του 2023, ας ρωτήσουν αν υπήρξε οποιοδήποτε εντολή από τη διοίκηση προκειμένου να μην σταλούν σημειώματα πριν τις εκλογές. Σχετικά με τη δυνατότητα πληρωμής των βεβαιωθέντων χρηματικών ποσών σε 24 δόσεις, αποκρύπτουν ότι δεν είναι διευκόλυνση που παρέχει ο δήμος αλλά ο Νόμος.

Και κάτι ακόμη: Την προαναφερθείσα “Ενημέρωση” εκτύπωσαν και διανέμουν στους δημότες μαζί με το έντυπο “Δήλωσης διόρθωσης τ.μ.”. Δηλαδή με χρήματα του δήμου, με χρήματα δικά μας, προσπαθούν διασπείροντας ψέματα να κάνουν παραταξιακή προπαγάνδα. 

Πρέπει να γνωρίζουν ότι η εφαρμογή του Νόμου δεν είναι θέμα επιλογής αλλά υποχρεώσεώς τους. Ας μην ξεχνούν ότι υπάρχουν και ελεγκτικοί μηχανισμοί… 

Αναστάσιος Δ. Μανωλάς

Αντιστράτηγος ε.α.

Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού

τ. Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ