Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Το γονεϊκό Κίνημα γύρισε σελίδα! Ποιοι εκλέγονται στο πρώτο Δ.Σ. της νεοσυσταθείσας Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Ε. Κατερίνης

Την αλλαγή σελίδας στο γονεϊκό κίνημα στην Κατερίνη, σηματοδότησε η πρώτη Γενική Συνέλευση της νεοσυσταθείσας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε. Κατερίνης, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Τα 21 ιδρυτικά μέλη – εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Κατερίνης, ανέδειξαν το πρώτο Διοικητικό τους Συμβούλιο, αλλά και τους εκπροσώπους σε τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα καθώς και επιτροπές του Δήμου Κατερίνης.

Η Ε.Γο.Κ.Δ.Ε. Κατερίνης συστάθηκε το 2020, από μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων της Κατερίνης αντιδρώντας στην αδράνεια της προηγούμενης Ένωσης Γονέων Κατερίνης η οποία ουσιαστικά αδρανοποιήθηκε με ευθύνη της προέδρου της. Η αδρανής πλέον παλαιά Ένωση λειτουργώντας αντικαταστατικά δεν συγκάλεσε καμία Γενική Συνέλευση, δεν διεξήγαγε εκλογές ως όφειλε και απαξίωσε τα μέλη της. Η απουσία της ήταν «εκκωφαντική» στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των συλλόγων Γονέων, παρά τις συνεχείς οχλήσεις που τις έγιναν.

Σε μια υποδειγματική διαδικασία (κατά την οποία τηρήθηκαν όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό) τα 20 από τα 21 ιδρυτικά μέλη, προσήλθαν στην κάλπη εκλέγοντας τη διοίκηση του οργάνου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συγκεκριμένη διοίκηση, θα προσφύγει σε νέες εκλογές έως το Μάρτη του 2021 και αφού προηγηθούν οι εκλογές στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία της Κατερίνης.

Ακολουθώντας κατά γράμμα τη σχετική νομοθεσία, θα ενημερώσει τους συλλόγους Γονέων των σχολείων για την υποχρέωσή τους να διεξαγάγουν εκλογές έως το τέλος του 2020, ώστε οι νέοι εκπρόσωποί τους στην ΕΓοΚΔΕ, να αναδείξουν το νέο συμβούλιο της και τους αντιπροσώπους της στα τριτοβάθμια όργανα του Γονεϊκού Κινήματος. Εκ του νόμου, οι εκλογές στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων διεξάγονται ανά δύο χρόνια (σε ζυγό έτος), ενώ διετής είναι και η θητεία των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων των Δήμων με τις εκλογές τους να διεξάγονται κάθε μονό έτος (2021).

Στην πρώτη Γενική Συνέλευση, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Συλλόγων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ενεργοποίηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Κατερίνης. Ο κ. Κοκονάς δήλωσε πως η Ομοσπονδία περιβάλει με εμπιστοσύνη τη νέα Ένωση, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η συνεργασία θα είναι αποδοτική.

Μετά τον ορισμό προέδρου της Γενικής Συνέλευσης, ορίστηκε (ομόφωνα) Εφορευτική Επιτροπή η οποία διεξήγαγε τις εκλογές με υποδειγματικό τρόπο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Γκαβαρδίνας Φώτιος (16ο Δ.Σ.), Ευαγγελόπουλος Δημήτριος (4ο Δ.Σ.), Ελευθεριάδου Σημέλα (14ο Δ.Σ.), Ζαμαντζάς Ευάγγελος (3ο Δ.Σ.), Παπαγιάννης Γεώργιος (18ο Δ.Σ.), Ρούτσας Αλεξανδρος (ΕΝΕΕΓΥΛ) και Σιδηρόπουλος Δημήτριος (18ο Δ.Σ). Αναπληρωματικό μέλος: Γεωργούλη Ελένη (14ο Δ.Σ.)

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται: Λαΐτσα Ευμορφία (4ο Δ.Σ), Παπαδοπούλου Μαρία (ΕΝΕΕΓΥΛ) και Τσομπανόπουλος Γεώργιος (8ο Δ.Σ.)

Για την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας: Παπαγιάννης Γεώργιος (18ο Δ.Σ.) και Ρούτσας Αλεξανδρος (ΕΝΕΕΓΥΛ)

Για την Δημοτική Επιτροπή Δήμου Κατερίνης: Ζαμαντζάς Ευάγγελος (3ο Δ.Σ.) Αναπληρωματικό μέλος: Γκαβαρδίνας Φώτιος (16ο Δ.Σ.)

Για την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης: Γκαβαρδίνας Φώτιος (16ο Δ.Σ.) Αναπληρωματικό μέλος: Ζαμαντζάς Ευάγγελος (3ο Δ.Σ.)

Για την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης: Ελευθεριάδου Σημέλα (14ο Δ.Σ.) Αναπληρωματικό μέλος: Γεωργούλη Ελένη (14ο Δ.Σ.)

Για την ΔΕΔ Δήμου Κατερίνης: Γεωργούλη Ελένη (14ο Δ.Σ.) Αναπληρωματικό μέλος: Ελευθεριάδου Σημέλα (14ο Δ.Σ.)

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά από πρόσκληση του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης συμβούλου Γιώργου Παπαγιάννη.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ