Μενού Κλείσιμο

Το Σχολικό έτος αρχίζει αλλά η Ένωση Γονέων Κατερίνης …τα φόρτωσε στον κόκορα!

Εγκαταλελειμμένα γραφεία, εξαφανισμένο ΔΣ, αλλά με… εκπροσώπους στις Σχολικές Επιτροπές.

 

Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και η Ένωση Γονέων Κατερίνης παραμένει τραγικά απούσα, αφήνοντας στη μοίρα τους τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων Γονέων. Κοινώς «τα φόρτωσαν στον κόκορα» για να χρησιμοποιήσουμε μια φράση βγαλμένη από τα σχολικά μας χρόνια, αφήνοντας τους γονείς μέλη της στο απόλυτο σκοτάδι!

 

Άφαντο παραμένει το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης αφού εδώ και ένα χρόνο (τουλάχιστον) είναι ουσιαστικά ανενεργό και κυρίως –όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι Συλλόγων της Ένωσης- εξαφανισμένο.

Λίγες ημέρες πριν τα σχολεία ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα γραφεία της Ένωσης αποτυπώνουν με… γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί. Η εικόνα των γραφείων της, τα οποία φιλοξενούνται στην στοά του δημαρχιακού μεγάρου, είναι απογοητευτική. Σκουριασμένες κλειδαριές, αταξία (εντός γραφείου) και σκουπίδια στην είσοδο, μαρτυρούν ότι η τελευταία «επίσκεψη» που έγινε στο χώρο, χάνεται στα… βάθη του χρόνου! Το γεγονός είναι πως πρόκειται για μια Ένωση (η οποία φιλοξενείται σε δημοτικό ακίνητο) και παρά τις οχλήσεις των Συλλόγων παραμένει παγερά αδιάφορη για όσα συμβαίνουν ή μπορεί να συμβαίνουν στα σχολεία της Κατερίνης.

Η εικόνα των γραφείων όμως, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού ουδείς εκ των γονέων-μελών της γνωρίζει από πότε έχει να συνεδριάσει και να έρθει σε επαφή με τα μέλη της, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων να «παλεύουν» μόνα τους με τα προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ένωση Γονέων εκπροσωπείται στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, μεταφέροντας (υποτίθεται) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με πρακτικά πρόσφατων αποφάσεων τους εκπρόσωπος στην Σ.Ε. Δευτεροβάθιας Εκπαίδευσης είναι η πρόεδρος Μαρία Σατραζέμη και στην Σ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το μέλος (;) της Ένωσης Κική Καραγιαννίδου.

Το χειρότερο είναι, όπως δηλώνουν μέλη της Ένωσης, πως η πρόεδρος αρνείται πεισματικά (εκτός από το να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση όπως υποχρεούται από το καταστατικό), να απαντήσει ακόμη και στα τηλέφωνα όσων (αισιόδοξων) επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί της.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στην Ένωση και ενόψει της συγκρότησης των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης, θα πρέπει οι νέοι πρόεδροι (των Επιτροπών) να δείξουν ιδιαίτερη σχολαστικότητα στο ποιους και κυρίως με ποιον τρόπο η Ένωση θα ορίσει τους εκπροσώπους της στις νέες Επιτροπές, αφού μια σειρά από γεγονότα ενδεχομένως να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των αποφάσεων ακόμη και των Επιτροπών.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ