Μενού Κλείσιμο

Πρωτοβουλία Πέλεκα: «Εικόνα ντροπής» – Νέες υποχωρήσεις χωμάτων στα πρανή του ποταμού

Για «εικόνα ντροπής» κάνει λόγο η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα σε ανοιχτή επιστολή της και μετά από ακόμη μια «επίσκεψη» στον ποταμό Πέλεκα κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων τις προηγούμενες μέρες.

Το ΔΣ της Επιτροπής για μια ακόμη φορά εκφράζει την ανησυχία του για την ευρύτερη περιοχή, αφού και κατά τη διάρκεια των πρόσφατων βροχοπτώσεων διαπιστώθηκαν «επιπλέον υποχωρήσεις χωμάτινων όγκων από τα πρανή του ποταμιού» και στο σημείο όπου ο Δήμος Κατερίνης είχε κάνει έργα. Η Επιτροπή εκφράζει, εμμέσως πλην σαφώς, την αγανάκτησή της για την «απροθυμία» Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής διοίκησης να δώσουν απαντήσεις για το ποιος έχει την ευθύνη υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και αναρωτιέται σε ποιον πρέπει τελικά να απευθυνθεί.

Αναλυτικά η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα στην επιστολή της, αναφέρει: «Η πρωτοβουλία του Πέλεκα ως γνωστόν μετά από κάθε νεροποντή επισκέπτεται τον Πέλεκα. Σταματάμε να αναφερόμαστε στις αγωνίες μας και στο ότι κατά την διάρκεια των νεροποντών δεν κοιμόμαστε τα βράδια και αναφερόμαστε στις καταστροφές που γίνονται κάθε φορά. Και ξανά μανά διαπιστώθηκε, ότι υπήρξαν επιπλέον υποχωρήσεις χωμάτινων όγκων από τα πρανή ποταμιού μπροστά από τα σπίτια κατοίκων τις περιοχής. Εκεί όπου ο πρώην Δήμος είχε κάνει έργα τον Μάη του 2017. Δεν θα αναφερθούμε περαιτέρω η εικόνα τα λέει όλα.

Όμως εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε, σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε. Στην Περιφέρεια, στην Κεντρική Διοίκηση ή στον Δήμο;! Αφού τόσα χρόνια η ομάδα μας επισκέφτηκε όλους τους παραπάνω, κουραστήκαμε να παίζουμε το παιδικό παιχνίδι «πινακοτί, πινακοτί από το άλλο μου το αυτί».

Εκτός όλων αυτών διαπιστώσαμε και το όψιμο ενδιαφέρον της προηγούμενης πολιτικής σκηνής στις καταστροφικές πλημμύρες του 2017. Μια κοινή υπουργική απόφαση 30/11/2016 έδινε το δικαίωμα να παρθούν χαλίκια από το ποτάμι για τον περιφερειακό δρόμο με την προϋπόθεση να εκτελεστεί εξ ολοκλήρου και το αντιπλημμυρικό έργο του ποταμιού Πέλεκα, με βάση την μελέτη που είχε εγκριθεί και είχε ημερομηνία παραλαβής τον Νοέμβριο του 2016.

Το αντιπλημμυρικό έργο δεν έγινε ποτέ!

Ευθύνες για αυτό έχουν οι κυβερνώντες εκείνης  της περιόδου.

Αλήθεια προς τί το όψιμο ενδιαφέρον

Είμαστε ακόμα ζωντανοί σαν ροκ συγκρότημα και αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα !

Και Τέλος , ποιος θα πάρει το τελευταίο χειροκρότημα;»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ