Μενού Κλείσιμο

Παραμένουν ανοιχτές οι πληγές στο ποτάμι

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για τον Πέλεκα με τη Δημοτική Αρχή Κατερίνης

 

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τις καταστροφές που προκάλεσε η βροχόπτωση στον Πέλεκα και οι «πληγές» που προκλήθηκαν παραμένουν «ανοιχτές» θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες…

 

Για την «άθλια κατάσταση» στον Πέλεκα, ενημερώθηκε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νταντάμης, μετά από συνάντηση που αιτήθηκε η «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα»

 

Η Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα, περιέγραψε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο ποτάμι, την εγκατάλειψη του από «αρχές και εργολάβους», τους κινδύνους που εγκυμονεί η υφιστάμενη κατάσταση , αλλά και την δική τους αγωνία.

Η Πρωτοβουλία, ζήτησαν από το Δήμο να προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις, με πρώτο τη δημιουργία αντιπλημμυρικού έργου, ώστε να μην κινδυνεύσουν (όπως το Νοέμβρη του 2017) ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Παράλληλα, ζήτησαν να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες επισκευής της γέφυρας που συνδέει την Κατερίνη με την Ανδρομάχη, υποστηρίζοντας πως τα πέλματα της γέφυρας έχουν διαβρωθεί, μετά την έντονη βροχόπτωση το Νοέμβρη του 2017, ενώ παράλληλα έθεσαν αίτημα κατασκευής μιας ακόμη γέφυρας «αναγκαία σε αγρότες και επιχειρηματίες», όπως είπαν, ώστε να έχουν ασφαλή πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους.

Μετά τη συνάντηση, τα μέλη της Πρωτοβουλίας ευχαρίστησαν τον κ. Κουκοδήμο και τον κ. Νταντάμη, οι οποίοι απάντησαν θετικά στο αίτημα του συλλόγου για παραχώρηση στέγης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρωτοβουλία «η στέγη μας βρίσκεται πάνω από τα γραφεία της «Παναγίας Σουμελά» (δίπλα στον Πέλεκα) και θα είναι το ορμητήριο μας, ώστε να παρακολουθούμε και να πιέζουμε μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ