Μενού Κλείσιμο

Πλεύρης: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν έως τις 31/3 δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ

Εκτός ΕΣΥ θα τίθενται οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Σύστημα Υγείας, όπως διαμήνυσε ο Θάνος Πλεύρης, με την προθεσμία να λήγει στις 31 Μαρτίου.

 

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι μέχρι τότε παραμένουν σε αναστολή μόνο όσοι δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

 

«Το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν αναφερόμαστε στο δεν έχουν εμβολιαστεί σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει τις 2 δόσεις. Αυτοί παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε θα επανεξεταστεί εάν θα υπάρξει μία συνολική ρύθμιση. Αν θα πρέπει να γίνει εμβολιασμός, πέρα της πανδημίας, σε υποχρεωτική βάση για τους υγειονομικούς, για το εάν παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, γιατί ανοίγει αυτή η κουβέντα, δεν υπάρχει στον νόμο καμία πρόβλεψη, ούτε αυτή την στιγμή είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας», είπε.

 

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου, πρώτη και δεύτερη δόση. Ο νόμος τι έλεγε για την αναστολή ότι αν δεν έχεις κάνει τις δύο δόσεις μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει. Άρα, αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος που δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση» δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

 

«Συνολικά, έχει δοθεί μία παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση της κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Ως υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί και η θέση είναι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να παραμένουμε μόνο στο κομμάτι αναστολής εργασίας αλλά και δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥΑν η εισήγηση γίνει δεκτή σημαίνει ότι ο ίδιος θα του απουσιάζει ένα βασικό, τυπικό προσόν για να παρέχει την υπηρεσία. Αν δεν το έχει αυτό, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης , τίθεται θέμα ότι ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός ΕΣΥ», πρόσθεσε.

 

Πλεύρης: Επανεξετάζουμε την όρθια διασκέδαση και το ζήτημα των γηπέδων

 

Σχολιάζοντας τη νέα χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε ότι η αντίληψη όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι ότι θα πρέπει πλέον να οδηγούμαστε σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων.

 

«Τα μέτρα που έχουν παραμείνει στην χώρα μας είναι αρκετά ήπια. Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή, αυτά που έχουν παραμείνει στην πραγματικότητα είναι οι όρθια διασκέδαση, γιατί θεωρούμε ότι αυτή έχει μια μεγάλη μεταδοτικότητα και το κομμάτι των γηπέδων, που σιγά-σιγά επανεξετάζουμε τον τρόπο που θα επιστρέψουν. Πιστεύω ότι αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογούνται βδομάδα ανά εβδομάδα από την επιτροπή».

 

Ο κ. Πλεύρης είπε ότι το μέτρο της αναστολής ισχύει για λιγότερους από 5.000. «Έχουμε φτάσει στο 96% που έχουν εμβολιαστεί στο σύστημα υγείας. Αυτοί που τίθενται σε αναστολή παραμένουν σε αναστολή. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση, που θα το ξέρουμε στις 7 Φεβρουαρίου,  καθώς έχει δοθεί παράταση λόγω των χιονοπτώσεων. Το πιστοποιητικό τους δεν ισχύει ως προς την κινητικότητα».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ