Μενού Κλείσιμο

Πλεύρης: Εξετάζεται η πρόσβαση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους χωρίς πιστοποιητικό για το καλοκαίρι

Τα μέτρα που θα ανασταλούν για το καλοκαίρι δεν καταργούνται και θα επανεξεταστούν από 1η Σεπτεμβρίου, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, που μίλησε τόσο για το μέλλον των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους χώρους εστίασης όσο και για τα πρόστιμα.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις 18 Απριλίου καθώς και τα rapid test για τους ανεμβολίαστους, για τους εξωτερικούς χώρους στην εστίαση, ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε πως το πιστοποιητικό παραμένει κανονικά σε ισχύ, επειδή είναι πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό που εξετάζεται είναι – είτε από 18 Απριλίου είτε από τον Μάιο – η πρόσβαση στους χώρους, κατά βάση τους εξωτερικούς, να γίνεται χωρίς την ανάγκη επίδειξης του πιστοποιητικού, συνδέοντας την διαδικασία με την επιδημιολογική εικόνα.

«Μόνο στους εξωτερικούς ή και στους εσωτερικούς (χώρους);» ρωτήθηκε ο υπουργός.

«Και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς συνολικά για το καλοκαίρι» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί από την επιτροπή ειδικών.

«Συνολικά εξετάζονται και για λόγους επιδημιολογικούς και για λόγους δημόσιας υγείας, το καλοκαίρι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα μέτρα γίνεται αλλά το σύνολο αυτών των μέτρων θα επανεξεταστούν», τόνισε ο κ. Πλεύρης, λέγοντας πως «υπάρχει μεγάλος φόβος και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από το ECDC ότι ο κορωνοϊός μπορεί να έρθει πολύ επιθετικά» από τον Σεπτέμβριο.

Σε ότι αφορά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, ξεκαθάρισε ότι δεν καταργούνται αναστέλλονται από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου και μετά θα επανεξεταστούν με βάση την επιδημιολογική κατάσταση.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ