Μενού Κλείσιμο

Πλεύρης: Ίσως διαγραφούν πρόστιμα σε ανεμβολίαστους που τελικά θα εμβολιαστούν

«Παράθυρο» για διαγραφές προστίμων στους πολίτες 60 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί (πλήρως) κατά του κορωνοϊού άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, πως υπάρχουν «σκέψεις» προς αυτή την κατεύθυνση, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που γίνουν διαγραφές, αυτές θα αφορούν άτομα που «τελικά θα εμβολιαστούν». 

Αυξημένος αριθμός θανάτων

Ερωτώμενος για την άρση των μέτρων, την ώρα που ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός, είπε πως «δεν είμαστε μία χώρα εκτός της συνολικής διαχείρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Ακολουθούμε το μοντέλο που ακολουθούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες» υποστήριξε.

Αναφέρθηκε και στο μοντέλο καταγραφής των θανάτων στην Ελλάδ, επισημαίνοντας πως είναι «αυστηρό. Διότι αν διαγνωστεί με Covid (σ.σ. κάποιος ασθενής), από οποιαδήποτε αιτία πεθάνεις, θα καταγραφεί ότι πέθανε με Covid».

Τέταρτη δόση

Για την πιθανότητα χορήγησης τέταρτης δόσης του εμβολίου στον γενικό πληθυσμό, ενημέρωσε πως εντός του τρέχοντος μηνός «τα ευρωπαϊκά όργανα θα πάρουν κεντρική απόφαση για επιπρόσθετη δόση. Άρα είμαστε στην τελική ευθεία για να έχουμε απαντήσεις».

Μέχρι να υπάρξουν αποφάσεις δεν θα πάμε παρακάτω, κατέληξε.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ