Μενού Κλείσιμο

Οι εντυπωσιακές «Γωνιές των Χριστουγέννων» φώτισαν τη γιορτινή Κατερίνη!

Η (Χριστουγεννιάτικη) Κατερίνη, στα καλύτερά της!

 

Στις «Γωνιές των Χριστουγέννων», σε μια απέραντη εορταστική αγκαλιά, γεμάτη εστίες χαράς που ενώνουν κάθε πλατεία, κάθε γειτονιά της πόλης και με μεγάλη κοσμοσυρροή σήκωσαν αυλαία το βράδυ της Παρασκευής, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης.

 

Χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, άτομα όλων των ηλικιών αποτέλεσαν σε κάθε γωνιά, μέρος του παραμυθένιου σκηνικού της εναρκτήριας και πλημμυρισμένης με φως, στολίδια, παιχνίδια, μελωδικούς ήχους και μουσικούς ρυθμούς χαρούμενης γιορτής.

Το σύνθημα για το άναμμα του πανύψηλου δέντρου της πόλης και του πολύχρωμου, φωτεινού διακόσμου έδωσε από την πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με την συνδρομή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου, καθώς και των παιδιών της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος «Καλές γιορτές να έχουμε. Να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο, τον πρόεδρο Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων, καθώς «Οι Γωνιές των Χριστουγέννων» είναι ένα συνεργατικό εγχείρημα. Από κοινού αποφασίσαμε να απλώσουμε τις γιορτές σε κάθε πλατεία του Δήμου φιλοδοξώντας να συμβάλουμε ταυτόχρονα στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης. Ευχαριστώ όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, το γραφείο μου ιδιαίτερα για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να οργανώσουμε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα. Εύχομαι να περάσουμε όλοι μαζί τις ομορφότερες και πιο ευτυχισμένες γιορτές».

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου σημείωσε: «Τις «Γωνιές των Χριστουγέννων» τις χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Ο Δήμος, το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος πέτυχαν από τη μία άκρη της πόλης έως την άλλη να στείλουν το μήνυμα της ελπίδας, της χαράς. Συγχαίρω όλους για αυτό το νέο που δημιουργήθηκε. Απευθύνουμε με την ευκαιρία πρόσκληση στους κατοίκους των γειτονικών νομών να επισκεφτούν αυτό το όμορφο σκηνικό και να γιορτάσουμε όλοι μαζί».

Στην συνέχεια ο κος Κουκοδήμος κήρυξε την έναρξη των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων από την πλατεία Μακεδονίας, ενώ η  βραδιά έκλεισε μουσικά και μοναδικά με τη μεγάλη συναυλία στην σκηνή της πλατείας από τον δημοφιλή τραγουδιστή Ηλία Βρεττό, σε μία εκδήλωση που παρουσίασε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τις  «Γωνιές των Χριστουγέννων»

Το εορταστικό ταξίδι της πρεμιέρας ξεκίνησε νωρίτερα με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και το δημοσιογράφο Χρήστο Νέζο να επισκέπτονται όλες τις Γωνιές και να συστήνουν σε δημότες και επισκέπτες τον θαυμαστό τους κόσμο, η ταυτότητα του οποίου διαμορφώνεται ως εξής:

Πλατεία Ελευθερίας – Η γωνιά του πάγου: Παγοδρόμιο, Μικρή Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Παιχνίδια για μικρά παιδιά

Πεζόδρομος – Η γωνιά του Σκρουτζ: Σπιτάκι του Σκρουτζ, Δένδρο Χριστουγέννων

Πλατεία Δημαρχείου – Η γωνιά των παραμυθιών: Σκηνή (παραστάσεις, συναυλίες, παραμύθια), Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Καρουζέλ, Τρενάκι με ράγες, Παιχνίδια για μικρά παιδιά

Πάρκο των Χρωμάτων – Η γωνιά του λούνα Παρκ: Πλήθος παιχνιδιών λούνα παρκ, Χριστουγεννιάτικη αγορά

Πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας – Ευκαρπίδη) – Η γωνιά των ευχών: Εργαστήριο σοκολάτας, ταχυδρομείο Άη Βασίλη, Κεντρική Σκηνή Συναυλιών, Μαγεμένο Δάσος, Δέντρο των ευχών, Στρουμφοχωριό, Στρουμφοαγορά, Χριστουγεννιάτικη αγορά, Φάτνη, face painting, Κυνήγι θησαυρού, Μεγάλη Πανοραμική Ρόδα, Πειρατικό καράβι, Τρενάκι με ράγες, bungee jumping, παιχνίδια για παιδιά

Κέντρο Τεχνών «9 μούσες» (αρχοντικό – πρώην οικία  Τσαλόπουλου):  Η γωνιά του Άη Βασίλη

Το σπίτι του Άη Βασίλη, Το εργαστήριο του Άη Βασίλη με τα ξωτικά

Πλατεία Αβέρωφ – Η γωνιά του τραίνου: Σταθμαρχείο

Καπνικός Σταθμός – Η γωνιά του χωριού του κόσμου: Το χωριό του κόσμου, αφετηρία μεγάλου τρένου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ