Μενού Κλείσιμο

Ο Χρήστος Γιαννούλης για τον Κανονισμό Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Απαρχαιωμένο και δυσλειτουργικό εργαλείο διοίκησης

 

Την εμπειρία του, από την συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας «μοιράστηκε» με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής της Παράταξης «Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επικέντρωσε στον κανονισμό λειτουργίας του Συμβουλίου, τον οποίο χαρακτήρισε «αναποτελεσματικό απαρχαιωμένο και δυσλειτουργικό εργαλείο διοίκησης»

 

Ο κ. Γιαννούλης και προεκλογικά πολλές φορές είχε αναφερθεί στον ισχύοντα κανονισμό, σημειώνοντας πως «αδικεί ακόμη και την ίδια την συμπολίτευση αποδίδοντας της έμμεσο δόλο για συγκάλυψη θεμάτων εξαιτίας της απαγόρευσης δημιουργικού διαλόγου» και υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγής του, «διαφορετικά θα συζητάμε επί ώρες για τα πρώην και επόμενα ρουσφέτια αντιπεριφερειαρχών κ.ο.κ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στην ανάρτησή του ο κ. Γιαννούλης, αναφέρει: «Θέλω πάρα πολύ να περιγράψω και να μοιραστώ με όσους ενδιαφέρονται την σημερινή μου εμπειρία από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που έτσι για την ιστορία συνεδριάζει στους χώρους που λειτουργούσαν οι στάβλοι Τούρκου πάσα στο κτίριο της Παλιάς Νομαρχίας. Κάνω αυτή την αναφορά γιατί πέρα από όλα τα άλλα, αποκαλύφθηκε με την νέα σύνθεση και την πολιτική ανθρωπογεωγραφία του Π.Σ. και παρά την συντριπτική πλειοψηφία της συμπολίτευσης και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι ο κανονισμός λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ίσως το πιο αναποτελεσματικό απαρχαιωμένο και δυσλειτουργικό εργαλείο διοίκησης. Αδικεί ακόμη και την ίδια την συμπολίτευση αποδίδοντας της έμμεσο δόλο για συγκάλυψη θεμάτων εξαιτίας της απαγόρευσης δημιουργικού διαλόγου.

Εξέχουσα θέση έχουν οι ανακοινώσεις(sic) του περιφερειάρχη, αν έχει ο πρόεδρος να πει κάτι και μετά το απόλυτο κενό. Δεν είναι κάτι νέο θα αναρωτηθεί κάποιος. Όντως προϋπήρχε της εισόδου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Φαίνεται όμως ότι το μοναδικό φαινόμενο της προηγούμενης θητείας με την «αντιπολίτευση» του «συμπολιτευόμενου» Γιάννη ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ επιδείνωσε δραματικά τον εθισμό στην σόλο πρόζα.

Σήμερα όχι μόνο εμείς σαν παράταξη Κοιτάμε Μπροστά αλλά και συνάδελφοι άλλων παρατάξεων αναρωτηθήκαμε δημόσια μέχρι πότε θα ολιγωρεί κυρίως η συμπολίτευση στην γενναία αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας έτσι ώστε να εξυπηρετείται πραγματικά η Αυτοδιοίκηση και η Δημοκρατία.

Αφορά αυτό που περιγράφω τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και την ζωή τους; ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑΙ.

Είναι η αρχή για σημαντικές αλλαγές και σχεδιασμό που θα αφήσει αποτύπωμα στην ζωή και των επόμενων γενιών. Διαφορετικά θα συζητάμε επί ώρες για τα πρώην και επόμενα ρουσφέτια αντιπεριφερειαρχών κ.ο.κ

Εμείς τον δρόμο της ουσιαστικής αντιπολίτευσης τον χαράσσουμε ταυτόχρονα με την θεσμική παρουσία εντός της αίθουσες και κυρίως εκτός. Αδικεί τον τόπο όμως να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση λειτουργεί ανέφελα. Έτσι εξηγείται και η σχεδόν καθολική αδιαφορία του συνόλου των πολιτών για 4 χρόνια. Ακόμη και το 62% της συμπολίτευσης.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ