Μενού Κλείσιμο

Κοιτάμε Μπροστά – Ερώτημα για τις ενισχύσεις “De Minimis” στους αγρότες της Πιερίας

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση προς τους αντιπεριφερειάρχες Πιερίας και Αγροτικής Οικονομίας κατέθεσε η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά, μετά και την πρόσφατη δημοσίευση της κοινής απόφασης των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, με την οποία καθορίζεται το ύψος της ενίσχυσης, οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis).

Στην απόφαση περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις προς τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας crimson στις ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας, λόγω σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Αυγούστου του έτους 2020, αλλά όχι και της ΠΕ Πιερίας που έχει επίσης πολλά στρέμματα. Γι’ αυτό και η παράταξη ζητά να πληροφορηθεί ποιες ενέργειες έγιναν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου, γιατί δεν περιλήφθηκαν και οι παραγωγοί σταφυλιών της ΠΕ Πιερίας στην ΚΥΑ και αν μπορούν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις έστω και την τελευταία στιγμή.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

Το ύψος της ενίσχυσης, τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), καθορίζει η κοινή απόφαση των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Περιλαμβάνονται και οι αποζημιώσεις προς τους παραγωγούς επιτραπέζιων σταφυλιών ποικιλίας crimson στις ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας, λόγω σοβαρής μείωσης του εισοδήματός τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Αυγούστου του έτους 2020, αλλά όχι και της ΠΕ Πιερίας που έχει επίσης πολλά στρέμματα.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

-Ποιες ενέργειες έγιναν από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας;

-Γιατί δεν περιλήφθηκαν και οι παραγωγοί σταφυλιών της ΠΕ Πιερίας στη συγκεκριμένη Κ.Υ.Α.; Δεν προέβη σε σχετική παρέμβαση η διοίκηση της Περιφέρειας; 

-Μπορείτε να προβείτε σε διορθωτικές παρεμβάσεις;

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ