Μενού Κλείσιμο

Κατοικίδιο: Η σημασία της εκπαίδευσης & διάφορες συμβουλές

Αποφασίζοντας να υιοθετήσουμε ένα τετράποδο φίλο πρέπει να έχουμε στα υπόψη μας ότι θα χρειαστεί να αφιερώσουμε χρόνο στην εκπαίδευση του. Αυτό είναι σημαντικό διότι η συμβίωση με το κατοικίδιο μας θα είναι ιδανική, χωρίς να δημιουργούνται δυσάρεστες καταστάσεις.
Το να εκπαιδεύσουμε το κατοικίδιο μας να ακολουθεί συγκεκριμένες εντολές θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εμάς και στον τετράποδο φίλο μας.
Για την εκπαίδευση του μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό που θα αναλάβει την διαδικασία, αλλά και θα σας καθοδηγήσει για το πως θα του απευθύνεστε ούτως ώστε να αναγνωρίζει τις εντολές του. Εναλλακτικά μπορείτε να ενημερωθείτε από προσωπική ερεύνα και αναλάβετε την εκπαίδευση του εσείς.
Η εκπαίδευση και η εκμάθηση του σκύλου βασίζετε σε διαφορετικές τεχνικές που έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου και οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες του κατοικίδιου και τους μαθησιακούς στόχους.
Φυσικά αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει από τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα τον χαρακτήρα τους ούτε τις συνήθειες τους.
Επίσης είναι σημαντικό να έχετε αποφασίσει από πριν υιοθετήσετε το κατοικίδιο σας, αν θα του επιτρέπετε να ανεβαίνει στα κρεβάτια τις πολυθρόνες ή γενικότερα στα έπιπλα σας. Στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να μην του το επιτρέπετε ούτε όταν είναι κουτάβι, διότι θα του γίνει μια συνήθεια που δύσκολα θα καταφέρετε να το κάνετε να αποχωριστεί όταν αρχίσει να μεγαλώνει.
Η σημασία της εκπαίδευσης έγκειται στην διευκόλυνση της καθημερινότητας σας και την σχέση μεταξύ σας. Αν για παράδειγμα, ο σκύλος σας δραπετεύσει σε μια βόλτα, αν του έχετε μάθει κάποιες εντολές δεν θα δυσκολευτείτε να το επαναφέρετε στην θέση του. Φυσικά υπάρχουν και σκυλιά με πιο δύσκολο χαρακτήρα, που δεν θα πειθαρχήσουν εύκολα. Σε αυτή την περίπτωση ένας εκπαιδευτής θα σας βοηθήσει με τις γνώσεις του να το καταφέρετε.
Κατά την διάρκεια της μάθησης (εκπαίδευσης) η λέξη που επιλέγετε να συσχετίσετε με μια ενέργεια του κατοικίδιου σας, πρέπει να λέγεται όταν ο σκύλος κάνει αυτή την πράξη όχι πριν.
Αυτό είναι βασικό καθώς ο σκύλος δεν την γνωρίζει ακόμα όποτε δεν θα αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει.
Έτσι μόλις ο σκύλος κατανοήσει την άσκηση, θα προφέρετε την λέξη που θέλετε για να δίνετε την εντολή .

Αλλά πριν απογοητευτείτε, πρώτα να ξέρετε ότι η εκπαίδευση σκύλων είναι μια μακροχρόνια διαδικασία.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ