Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Covid τεστ σε… «παράπηγμα» – Θλιβερές συνθήκες για προσωπικό και πολίτες

Η Δευτέρα ήταν μια δύσκολη ημέρα για όλους λόγω της έντονης βροχόπτωσης, ενώ για κάποιους άλλους ήταν ακόμη δυσκολότερη, αφού απροστάτευτοι στην βροχή, περίμεναν να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού έξω από «κάτι σαν κατασκευή» που έχει στηθεί στην αυλή του πρώην ΙΚΑ Κατερίνης.

Και αν οι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν χθες λόγω της κακοκαιρίας, για το προσωπικό που διενεργεί τα τεστ η ταλαιπωρία είναι καθημερινή. Η δειγματοληψία διενεργείται σε ένα «παράπηγμα» που έχει τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο, διαθέτοντας ένα πολύμπριζο (τυλιγμένο με νάιλον για να μην βρέχεται) και μια… ολόκληρη λάμπα! Ούτε λόγος για τηλέφωνο ή υπολογιστή.

Όπως καταγγέλλει αναγνώστης στην eptanews.gr, η κατάσταση χθες ήταν «επιεικώς απαράδεκτη» με τους εργαζόμενους να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν όσους περίμεναν να εξεταστούν, βρεμένοι και ταλαιπωρημένοι.

«Αν έβαζαν λαμπάκια στο κιόσκι, θα νόμιζε κανείς ότι είναι ένα από αυτά που έστηνε ο δήμος τα Χριστούγεννα τα προηγούμενα χρόνια», αναφέρει ο αναγνώστης, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες τριτοκοσμικές.

Σε άλλες περιοχές η δειγματοληψία γίνεται μέσα σε Kibo (τύπου κοντέινερ, σαν αυτό που κάποτε υπήρχε στην αυλή του παλαιού Νοσοκομείου Κατερίνης), το οποίο διαθέτει υπολογιστή (για την καταχώριση των στοιχείων του εξεταζόμενου), θέρμανση, τηλέφωνο και ότι χρειάζεται για την διευκόλυνση του έργου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Η άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κατασκευής και η διενέργεια των τεστ σε έναν χώρο που αρμόζει και στους πολίτες, αλλά και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει έναν δύσκολο αγώνα, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όσους φέρουν την ευθύνη για αυτό το… δράμα!

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ