Μενού Κλείσιμο

Εκτίμηση σοκ από καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας: Πιθανότητα στα 5.000 κρούσματα σε 15 ημέρες

«Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και ο κόσμος στον δρόμο γελάει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας

Τα κρούσματα το ερχόμενο Σάββατο θα έχουν φτάσει τα 1.000 και την 25η Μαρτίου «στην καλύτερη περίπτωση» να είναι 4-5.000. Αυτήν την εκτίμηση κάνει ο Δημήτρης Κουρέτας καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο καθηγητής, με ανάρτηση του στο facebook ζητά αυστηροποίηση των μέτρων, αφού όπως υποστηρίζει «οι άνθρωποι φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί». Ο κ. Κουρέτας εκφράζει την απορία του για το «τι περιμένει η Εκκλησία της Ελλάδος και δεν βγάζει ανακοίνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά πως «βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει»

Αναλυτικά στην ανάρτησή του (Σάββατο 14 Μαρτίου) ο καθηγητής αναφέρει:

«Δεν είχε στεγνώσει το μελάνι αυτών που έγραψα για την αύξηση των κρουσμάτων.  Προχθές είχαμε 130 σήμερα 230. Αν το σενάριο αυτό είναι σωστό και είναι το ήπιο , τότε το άλλο Σάββατο θα έχουμε περίπου 1000. Σχεδόν την 25η Μαρτίου στην καλύτερη περίπτωση 4-5000. Δεν συνεχίζω αν και θα έπρεπε.  Η Ελλάδα έχει 600 κλίνες ΜΕΘ.  Σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη με πρώτη τη Γερμανία με 30.000.

Το γεγονός ότι σήμερα οι άνθρωποι στην Αθήνα πήγαν μαζικά στις παραλίες, φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι θα συμβεί.  Δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η εκκλησία της Ελλάδος να βγάλει ανακοίνωση.  Βλέπετε την Ιταλία που έχει σήμερα 20.000 κρούσματα.  Βαδίζουμε ακριβώς στα βήματα της Ιταλίας και κ κόσμος στον δρόμο γελάει.

Όταν οι γνωστοί μας θα πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί αυτό θα συμβεί περίπου τη μεγάλη εβδομάδα ( έχουμε σχεδόν 250 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό σε όλη τη χώρα), τότε θα είναι αργά.  Ίσως χρειάζεται άμεσα σκληρά μέτρα γιατί δεν βλέπω κάτι άλλο.  Εν τω μεταξύ όπως είστε σπίτι διαβάστε το δεκαήμερο του Βοκάκιου. Περιγράφει ωραία πράγματα».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ