Μενού Κλείσιμο

Άτυπη Ομάδα Νέων «Έλληνες Οδυσσείς»

«Είμαστε όλοι Ποιητές»

 

Το 5ο Εργαστήριο Νεολαίας στην Κατερίνη, πραγματοποιείται την Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο

 

Η άτυπη ομάδα νέων «Έλληνες Οδυσσείς» προσκαλεί όλους τους νέους ηλικίας 15 έως 30 ετών στην πέμπτη δράση νεολαίας «Είμαστε ΟΛΟΙ ποιητές» που διοργανώνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου με θέμα την προώθηση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ένταξης προσφύγων μέσω της ποίησης.

 

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις 5 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (Αγίας Λαύρας 24) με στόχο την γνωριμία μεταξύ των νέων της περιοχής, την αλληλεπίδραση με πρόσφυγες και την ευαισθητοποίηση για σημαντικά κοινωνικά θέματα.

Σκοπός των δράσεων της Ομάδας, είναι η συμμετοχή των νέων στα κοινά, η αυτοβελτίωση και η ενδυνάμωσή τους, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την ποίηση με θέματα όπως Φιλία και Μοναξιά, Ευτυχία και Μελαγχολία, Ζωή και Θάνατος, Φυσικό Περιβάλλον και Τεχνητό Περιβάλλον, Κοινωνική Ένταξη και Ρατσισμός, Ελπίδα & Πρωτοβουλία και Φόβος, Μέλλον και Παρελθόν, Αγάπη και Μίσος.

Η μεθοδολογία του σχεδίου είναι βασισμένη στις αρχές της μη τυπικής και άτυπης μάθησης όπως: ασκήσεις τόνωσης και ενδυνάμωσης ομαδικού πνεύματος, παρακίνησης, εργασία σε μικρές ομάδες, παιχνίδια ρόλων, συζήτηση και διάλογο, δράσεις εστιασμένες στην ποίηση, δράσεις δρόμου, παρουσιάσεις σε κοινό και δημιουργία βίντεο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ