Μενού Κλείσιμο

Αλεξάνδρειο Ίδρυμα | Οριστικά εκτός ο Δ. Πασχάλης, με απόφαση της Δικαιοσύνης – Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή στην κανονικότητα

Η δικαιοσύνη ακύρωσε την εκλογική διαδικασία της 23ης Δεκεμβρίου 2019 με την οποία «εκλέχθηκε» στην προεδρία ο Δ. Πασχάλης και πλέον οι απόδημοι Μακεδονες, έχουν το ελεύθερο να εκλέξουν νέα ηγεσία στο Ίδρυμα.

Οριστικό τέλος έβαλε η δικαιοσύνη στην παρουσία του Διονύση Πασχάλη στην «κεφαλή» του Αλεξάνδρειίου Ιδρύματος. Ο πολυετής δικαστική διαμάχη του πρώην προέδρου του Ιδρύματος με την Παμμακεδονική έφτασε στο τέλος της με την δικαιοσύνη να είναι ξεκάθαρη.

Η επόμενη μέρα για το ίδρυμα δεν είναι εύκολη, ωστόσο είναι σαφώς πιο αισιόδοξη. Με τις κατάλληλες κινήσεις (και κυρίως επιλογές προσώπων) το Ίδρυμα μπορεί να ξαναβρεί το δρόμο του, διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στη διάδοση της ιστορίας των Μακεδόνων και του Ελληνισμού και υπηρετώντας τους ευγενικούς σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. 

Μετά από υπομονή πολλών ετών αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι ο κ. Διονύσιος Πασχάλης και οι συνεργάτες του προέβησαν στις 23-12-2019 σε μια σειρά μη νόμιμων ενεργειών, προκειμένου να αναλάβουν τη Διοίκηση της εκτελεστικής Γραμματείας του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης, η οποία μας δικαίωνε, εκδόθηκε και η με αριθμό 1203/20-07-2023 απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, η οποία απέρριψε στην ουσία την έφεση του κ. Πασχάλη και των συνεργατών του. «Με την απόφαση αυτή έγινε δεκτή ουσιαστικά η από 18-02-2020 αγωγή των εντολέων μας για την ακύρωση των αρχαιρεσιών του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος που διενεργήθηκαν στις 23-12-2019», αναφέρει στην eptanews.gr ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση Αθανάσιος Ελευθεριάδης.

Όπως τονίζει, «οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το αποτέλεσμα αυτό, καθόσον εξαρχής συμβουλεύσαμε τους εντολείς μας για τα δικαιώματά τους και όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε με μεθοδικότητα για την ανάδειξη της αλήθειας.»

Με την απόφαση του Δικαστηρίου ακυρώθηκαν τελεσίδικα οι αρχαιρεσίες της 23ης Δεκεμβρίου 2019 και ουσιαστικά ο κ. Πασχάλης δεν ήταν και δεν είναι νόμιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος. Ο κ. Ελευθεριάδης, λόγω της ακύρωσης των αρχαιρεσιών και του δημιουργηθέντος κενού στη Διοίκηση του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος, είχε λάβει την εντολή για την κατάθεση αίτησης διορισμού προσωρινής διοίκησης, η οποία θα έχει ως μοναδικό σκοπό τη διενέργεια νόμιμων εκλογών και την επάνοδο της λειτουργίας του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος στην κανονικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ