Μενού Κλείσιμο

156 νέα κρούσματα! Τα 150 σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι – Τι ανακοίνωσε ο Σ. Τσιόδρας

Τα 2401 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό στη χώρα μας (από 2.245 που ήταν χθες), όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε ακόμη 156 νέα κρούσματα, ενώ αριθμός των ασθενών που έχασαν τη μάχη με την ασθένεια στην Ελλάδα, ανέρχεται σε 121. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη, ενώ στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 59 ασθενείς (έναντι 61 που ήταν χθες) και στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άνδρες (16 γυναίκες) με μέση ηλικία τα 67 έτη. Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων έχασαν τη μάχη με τον ιό, αλλά και όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είχαν διαγνωσθεί με υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 55.666 δείγματα.

Το «βάρος» στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι

Συναγερμός σήμανε εδώ και λίγες ώρες στο Κρανίδι μετά τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας. Όπως ανακοινώθηκε, όλα τα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά και ο δήμος μπαίνει σε περιορισμό από τις 8 το βράδυ εώς τις 8 το πρωί. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς και 4 νοσηλευτές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο από την πρώτη στιγμή. Είναι όλα υπό έλεγχο η κατάσταση. Έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα τα μέτρα που αποφασίσαμε. Όλοι οι ασθενείς είναι ασυμττωματικοί. Δεν είχαμε διασπορά στην κοινότητα. Η κίνηση θα γίνεται μόνο για περιπτώσεις Β1, Β2, Β3, τα άλλα αναστέλλονται» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης, που προηγήθηκε πριν την ενημέρωση.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ