Μενού Κλείσιμο

Γαλλία: Γυναίκα με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού πέθανε στη ΜΕΘ – Υπό έρευνα 400 «δίκτυα»

Η Γαλλία έχει ξεκινήσει 400 έρευνες σε δίκτυα που παρείχαν πλαστά υγειονομικά πάσο για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς οι νοσηλείες που σχετίζονται με τον ιό αυξάνονται κατακόρυφα σε όλη τη χώρα.

Η περίπτωση γυναίκας με κορωνοϊό που πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού αφού έδειξε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα τις τελευταίες μέρες.

Ο επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου είπε ότι θα έδιναν στη γυναίκα άμεσα θεραπεία με αντισώματα αν γνώριζαν ότι δεν ήταν εμβολιασμένη.

Οι αρχές εντόπισαν πολλές χιλιάδες πλαστά δελτία υγείας COVID-19 που χρησιμοποιούνται σε όλη τη Γαλλία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν, προσθέτοντας ότι στις 400 έρευνες περιλαμβάνονται επίσης κάποιες «σχετικές με επαγγελματίες υγείας», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση αυστηροποιεί τους κανόνες για τα υγειονομικά πάσο, που απαιτούνται για είσοδο σε όλα τα εστιατόρια και σε έναν αυξανόμενο αριθμό εκδηλώσεων και χώρων.

Για το πάσο, οι πολίτες πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό πλήρους εμβολιασμού, αρνητικό τεστ 24 ωρών ή πιστοποιητικό πρόσφατης ανάρρωσης από COVID-19.

Με ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία επιταχύνει τις προσπάθειες για ενισχυτικές δόσεις με την ελπίδα ότι είναι αρκετό για να μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία.

Οι μισές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας καταλαμβάνονται από ασθενείς με κορωνοϊό, ορισμένες περιοχές καθυστερούν εκ νέου τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις και πάνω από 100 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά.

Η κυβέρνηση έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα και ενίσχυσε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά προσπαθεί να αποφύγει νέο lockdown.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ότι ενώ «το κύμα της επιδημίας είναι βίαιο», υπάρχουν ενδείξεις για ύφεση με το 90% των ατόμων άνω των 65 ετών να έχουν κάνει αναμνηστική δόση.

Με πληροφορίες από AFP

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ