Μενού Κλείσιμο

10 νέα κρούσματα και ένας νεκρός από την πανδημία το τελευταίο 24ωρο

Λίγες μέρες πριν την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων και μια μέρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε ακόμη 10 νέα κρούσματα, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στους 2576

Πριν από λίγο, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανακοίνωσε πως πλέον στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται από τον ιό 41 ασθενείς στην πλειοψηφία τους άνδρες ( 12 γυναίκες) και μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Σε ότι αφορά τους θανάτους, ακόμη ένας συνάνθρωπός μας έχασε την μάχη με τη νόσο το τελευταίο 24ωρο και πλέον ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 139 Στην πλειοψηφία τους τα θύματα του κορονοϊού (και) στη χώρα μας είναι άνδρες (36 γυναίκες), ενώ η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη.

Ο καθηγητής σήμερα, αναφέρθηκε γιατί πλέον η επιτροπή συστήνει τη χρήση μάσκας. Όπως σημείωσε ότι τα δεδομένα είναι περισσότερα από όσα ήταν στη διάθεση της Παγκόσμιας Επιστημονικής κοινότητας πριν από μερικές εβδομάδες. Ο κ Τσιόδρας τόνισε πως  «η χρήση της μάσκας γίνεται ως συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε, αλλά για να μην μεταδώσουμε σε άλλον τον ιό» και επανέλαβε πως η μη προσεκτική χρήση της, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για τον χρήστη της.

Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα βήματα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα, η οποία αρχίζει στις 4 Μαΐου και αν όλα πάνε καλά και σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο καθημερινά θα παρακολουθείται, θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα Ιούνη

Να σημειωθεί ότι έχουν ελεγχθεί συνολικά 72.130 κλινικά δείγματα.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ