Μενού Κλείσιμο

Εκλογές Τεχνικού Επιμελητηρίου: Κυρίαρχη η ΔΚΜ – Πώς και ποιους ψήφισαν οι μηχανικοί της Πιερίας

Η ΔΚΜ με ποσοστό που αγγίζει το 40% αναδείχθηκε πρώτη δύναμη Πανελλαδικά στους Μηχανικούς μετά και τις εκλογές της Κυριακής που διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα. Πρώτη η ΔΚΜ –αυξάνοντας εντυπωσιακά τις ψήφους της- αναδείχθηκε και στην Πιερία, συγκεντρώνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 50%

Οι πέντε κάλπες της διαδικασίας στην Πιερία στήθηκαν στα γραφεία της Ν.Ε. Πιερίας του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας και προσήλθαν σ’ αυτές 254 μηχανικοί. Η προσέλευση στην εκλογική διαδικασία των μηχανικών της Πιερίας ήταν εντυπωσιακή αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη σε εκλογικό τμήμα μηχανικών στην Κεντρική Μακεδονία, γεγονός που αποδεικνύει και το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του ΤΕΕ για τα τεκταινόμενα στον κλάδο τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ψήφισαν 254 μέλη του ΤΕΕ Πιερίας. Έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 246, ενώ στη κάλπη βρέθηκαν 2 άκυρα και 6 λευκά

Συνολικά 20 συνδυασμοί διεκδίκησαν την ψήφο των μηχανικών, αλλά μόνοι οι 12 από αυτούς κατάφεραν να πάρουν έστω και μια ψήφο.

Συγκεκριμένα έλαβαν τις εξής ψήφους:

Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) 138

Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) 57

Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση 20

ΔΥΝΑ.ΜΗ. – Ανασυγκρότηση Μηχανικών 12

Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ 09

Δ.Ε.Σ.Μη. Ανασυγκρότηση Μηχανικών 03

Ανεξάρτητοι Μηχανικοί (ΑΝΕ.ΜΗ.) 02

Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Ανέργων Μηχανικών 01

Ανεξάρτητη Κίνηση Μηχανολόγων Μηχανικών 01

Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών (ΔΗΠΑΜ) 01

Δημοκρατικός Αγώνας Μηχανικών 01

Τι έλαβαν οι υποψήφιοι

Οι Πιεριείς υποψήφιοι για την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ (κεντρικό) έλαβαν: Πόδα Κατερίνα 86 (ΔΚΜ), Δημήτρης Κουσκουρίδης 68 (ΔΚΜ), Δανιήλ Σαμαράς 40 (ΔΗΣΥΜ), Νίκος Τσουπέης 13 (Πανεπιστημονική), Δημήτρης Μαγκατσάς 06 (ΔΥΝΑ.ΜΗ) και Αντώνης Νταλιούδης 04 (Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ)

Για την αντιπροσωπεία στο Περιφερειακό έλαβαν:

ΔΚΜ: Κώστας Μπίσμπας 83, Κώστας Βασιλειάδης 79, Αποστόλης Πίτσιας 72

ΔΗΣΥΜ: Δανιήλ Σαμαράς 56, Διονύσης Τζιουβάρας 50, Αναστάσιος Ελευθεριάδης 47

Πανεπιστημονική: Νίκος Τσουπέης 13, Γιώργος Παπαδόπουλος 07, Πολύκαρπος Στεφανίδης 06

ΔΥΝΑ.ΜΗ: Βασίλης Μπατάλας 13, Δημήτρης Μαγκατσάς 10, Αντώνης Ράλλης 07

Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ: Αντώνης Νταγλιούδης 05, Θωμάς Φωτίου 02

 

Τα αποτελέσματα Πανελλαδικά

Πανελλαδικά, η ΔΚΜ αναδεικνύεται κυρίαρχη δύναμη, με ποσοστό 39,66% , επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της, περίπου 12 ποσοστιαίων μονάδων, συγκριτικά με το εκλογικό αποτέλεσμα του 2016, όπου είχε επίσης καταγράψει πρωτιά με ποσοστό 27,90%. Ταυτοχρόνως η ΔΚΜ αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη για την επόμενη ημέρα του ΤΕΕ, καθώς παράλληλα με την πρωτιά επιτυγχάνει θεαματικές διαφορές.

Δεύτερη παράταξη αναδεικνύεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΥΣΥΜ) (ποσοστό 15,11% από 13,38% το 2016) με αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Τρίτη δύναμη της εκλογικής αναμέτρησης είναι η «Συμμαχία για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», η οποία αποτελεί συνέχεια της «Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών-Οικολόγοι Μηχανικοί Συνεργαζόμενοι», (με ποσοστό 9,20% από 7,31% το 2016), σημειώνοντας αύξηση της δύναμης της κοντά στις δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών κατατάσσεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,53% έναντι 6,09% το 2016 σημειώνοντας επίσης σαφή αύξηση της δύναμης της.

Στην πέμπτη θέση του εκλογικού αποτελέσματος κατατάσσεται η ΔΕΣΜη (Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμμαχία Μηχανικών- ΕλΕΜ Περιφερειακή Συνεργασία Συνεργαζόμενο, με ποσοστό 6,04% , το οποίο είναι σαφώς μειωμένο από τα αντίστοιχα ποσοστά που είχαν συγκεντρώσει το 2016 οι παρατάξεις (ΕλΕΜ 5,81%) και Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών (2,71%) που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη παράταξη.

Η Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση (ΑΡΑΓΕΣ) με ποσοστό 4,71% είναι στην έκτη θέση. Η ΔΥΝΑ.ΜΗ – Ανασυγκρότηση Μηχανικών είναι στην έβδομη θέση με ποσοστό3,86%, η Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών βρίσκεται στην όγδοη θέση με ποσοστό 3,77% και η παράταξη #block TEE Αριστερή Κίνηση Εργαζόμενων Ανέργων Μηχανικών στην 9η θέση με ποσοστό 3,05%.

Ακόμη 11 παρατάξεις και μεμονωμένοι υποψήφιοι έχουν λάβει μικρότερα ποσοστά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ