Μενού Κλείσιμο

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει: Εργαζόμενοι σε «αφόρητη πίεση» από εργοδότες, λόγω… κορονοϊού

Την παρέμβαση της πολιτείας, αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας ζητά το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, για να «αναχαιτίσει» παράνομες απολύσεις, μη εφαρμογή της ΠΝΠ για τις Ειδικές Άδειες, αλλά και εργοδοτική πίεση για αλλαγή συμβάσεων υπό την απειλή απολύσεων!

Για καταγγελίες εργαζομένων, ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται αρνούνται να εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αντί ειδικής άδειας χρεώνουν κανονική άδεια, κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο, εργαζόμενοι (με αφορμή την πανδημία) δέχονται πιέσεις για αλλαγή των όρων της σύμβασής εργασίας τους, για οικειοθελείς αποχωρήσεις, για άδειες άνευ αποδοχών και όλα αυτά υπό την απειλή της απόλυσης

Με αφορμή αυτές τις καταγγελίες, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, «ενημερώνει τους συνάδελφους-ισσες να μην αποδέχονται και να μην υπογράφουν τίποτε από τα παραπάνω και να τα καταγγέλλουν στα Σωματεία τους, στο Εργατικό μας Κέντρο και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

 Πολλές είναι οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες και των εργαζομένων στα SUPER MARKETS, οι οποίοι κινδυνεύουν να καταρρεύσουν από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας. Δεν επιτρέπεται με το ίδιο προσωπικό να αυξάνονται οι ώρες, να επιτρέπεται η εργασία τις Κυριακές, όταν μάλιστα οι πωλήσεις και τα κέρδη τους αυτό τον καιρό αυξήθηκαν κατακόρυφα λόγω του κορονοϊού.

Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Σούπερ Μάρκετ και η κυριακάτικη εργασία μόνο πανικό μπορούν να προκαλέσουν και δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά μόνο ευκαιρία να θεσμοθετήσουν επιπλέον μέτρα εξόντωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων του κλάδου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα νομοθετικά για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις των εργοδοτών και όπως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) έδωσε τόσα δικαιώματα στους εργοδότες με ΠΝΠ να απαγορεύσει τις απολύσεις όσο θα υπάρχει το πρόβλημα με τον κορονοϊό. Και πρέπει να το πράξει αμέσως. 

Επίσης καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να παρέμβει αποφασιστικά για την αποτροπή της ασυδοσίας ορισμένων εργοδοτών και επί πλέον να ενημερώσει τις επιχειρήσεις και να ελέγξει αν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων έναντι του κορονοϊού (προμήθεια και εφοδιασμός των εργαζόμενων  με τα αναγκαία και απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας κοκ).

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ