Μενού Κλείσιμο

Σε μόνιμη «καραντίνα» ο Δήμος Πύδνας –Κολινδρού, από τα κουνούπια, υποστηρίζει ο Παναγιώτης Καζάς

Τη στιγμή που η οικονομική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα επανέρχεται σταδιακά σε μία κανονικότητα, οι δημότες του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, μπαίνουν – στη γνώριμη γι’ αυτούς – «καραντίνα» λόγω των κουνουπιών, αναφέρει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» Παναγιώτης Καζάς.

Ο κ. Καζάς επισημαίνει πως ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία για τους δημότες της Δ.Ε. Αιγινίου και μέρους της Δ.Ε. Κολινδρού, εξακολουθεί να είναι σε ισχύ, για το φόβο μετάδοσης της ελονοσίας, ενώ οι ψεκασμοί της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορεί να έχουν ξεκινήσει, αλλά γίνονται μόνο στον τομέα ευθύνης και εκτός οικισμών

Όπως σημειώνει ο Παναγιώτης Καζάς, «στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, κρίνονται επιβεβλημένοι οι ψεκασμοί και εντός των οικισμών, προκειμένου να μειωθεί η ένταση του προβλήματος, το κόστος των οποίων έχει την υποχρέωση να αναλάβει ο Δήμος.

Σύμφωνα με τις μελέτες της εταιρίας, που υλοποιεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιοχή μας, το 90% του προβλήματος πηγάζει από τις ορυζοκαλλιέργειες. Μία αγροτική δραστηριότητα εξαιρετικά σημαντική τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, που σαφώς δεν μπορεί να σταματήσει.

Ωστόσο, δεν είναι δίκαιο τις επιπτώσεις αυτού του προβλήματος να τις επωμίζονται άλλες οικονομικές δραστηριότητες (π.χ. καταστήματα στα οποία μειώνεται η επισκεψιμότητα) αλλά και το σύνολο των δημοτών, υποβιβάζοντας την ποιότητα ζωής τους. Δεν είναι επίσης δίκαιο το χρηματικό κόστος του προγράμματος καταπολέμησης εντός των οικισμών, να το πληρώσουν, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι χωριών που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα (π.χ. Ρυάκια, Παλαιόστανη, κτλ).»

Ο επικεφαλής της παράταξης «Βόρεια Πιερία της καρδιάς μας» καταθέτει μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όπως:

-Την άμεση εκπόνηση μελέτης καταπολέμησης των κουνουπιών εντός των οικισμών από το Δήμο, σε συνεργασία με Αντιπεριφέρεια και εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο.

-Το οικονομικό κόστος που θα προκύψει για την υλοποίηση του προγράμματος, να το επιβαρυνθούν – αν όχι στο σύνολο, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος – οι ορυζοκαλλιεργητές, με ένα «ειδικό τέλος» που θα επιβληθεί στους ορυζώνες και θα αφορά αποκλειστικά στην αποπληρωμή του εν λόγω προγράμματος.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ