Μενού Κλείσιμο

Σχολικοί τροχονόμοι – Με αιτήματα στον δήμαρχο Κατερίνης

Συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης πραγματοποίησαν οι σχολικοί τροχονόμοι της Κατερίνης.

Στις αρχές της προηγούμενη εβδομάδας, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κατερίνης Γιάννη Νταντάμη και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα του κλάδου τους. Ο κ. Νταντάμης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων και εξέφρασε την συμπαράσταση του, αλλά και την πρόθεση να βοηθήσει στον βαθμό που οι αρμοδιότητές του του το επιτρέπουν.

Την Παρασκευή οι σχολικοί τροχονόμοι έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Ο κ. Κουκοδήμος δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και επαφές ώστε οι σχολικοί τροχονόμοι να πληρωθούν όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι σχολικοί τροχονόμοι και την διάθεση του να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων τους, ενώ δήλωσε ότι ο Δήμος Κατερίνης θα τους προμηθεύσει για την νέα σχολική χρονιά με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γιλέκα, μπουφάν, στοπ, κ.α).

Η επιτροπή σχολικών τροχονόμων, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Νταντάμη όσο και τον Δήμαρχο Κατερίνης για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα τους και για την θερμή αντιμετώπιση που αυτά έτυχαν.

Η Επιτροπή που συγκρότησαν οι Σχολικοί Τροχονόμοι Κατερίνης, υπενθυμίζουν ότι, δουλεύουν ανασφάλιστοι, δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική κάλυψη και αμείβονται με ένα επίδομα που κυμαίνεται από 90-150 ευρώ τον μήνα, ενώ δεν αμείβονται τα Σ/Κ, στις αργίες, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι και όταν για οποιοδήποτε λόγο τα σχολεία δεν λειτουργούν.

Όπως έγινε γνωστό από την Επιτροπή, προγραμματίζει το επόμενο διάστημα να συναντηθεί και με τους βουλευτές Πιερίας προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα του κλάδου τους και να τους ζητήσει να τα μεταφέρουν τόσο στο ελληνικό κοινοβούλιο όσο και στην κυβέρνηση.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ