Μενού Κλείσιμο

Σχολικοί τροχονόμοι Κατερίνης: «Κανένας δεν ασχολείται με τις αγωνίες μας» – Συγκρότησαν Επιτροπή

«Παρά την καθολική αποδοχή από όλους, ότι οι σχολικοί τροχονόμοι προσφέρουν σημαντικό και ουσιαστικό έργο προστατεύοντας ότι πολυτιμότερο υπάρχει στην ζωή, δηλαδή τα παιδιά, κανένας δεν ασχολείται με τις ανάγκες και τα προβλήματα μας», αναφέρουν οι Σχολικοί Τροχονόμοι Κατερίνης, οι οποίοι συγκρότησαν Επιτροπή.

Όπως αναφέρουν, σκοπός της Επιτροπής, είναι να συναντηθεί με φορείς της περιοχής μας, να μεταφέρει τις αγωνίες όλων αυτών των ανθρώπων και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι σχολικοί τροχονόμοι, αμείβονται μόνο για τις ημέρες που λειτουργούν τα σχολεία, ενώ αυτήν την περίοδο που είναι κλειστά λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία, «έχασαν» ακόμη και αυτό το πενιχρό εισόδημα, που σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 176 ευρώ το μήνα

 Η Επιτροπή, εξηγώντας τους λόγους συγκρότησής της, αναφέρει:

«Το κράτος μας αντιμετωπίζει ως «εθελοντές» και ως εκ τούτου δεν δικαιούμαστε ασφάλεια, υγειονομική κάλυψη και κανένα εργασιακό δικαίωμα.

Πληρωνόμαστε με ένα πενιχρό επίδομα, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση (κάτι που συμβαίνει σπάνια) φτάνει τα 176 ευρώ τον μήνα και μόνο όταν τα σχολεία λειτουργούν.

Δεν αμειβόμαστε καθόλου, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τα καλοκαίρια, τις αργίες, τα Σ/Κ…

Στην συντριπτική πλειοψηφία μας είμαστε άνεργοι, χωρίς ένσημα και χωρίς κανένα άλλο εισόδημα.

Τώρα με την κρίση του κορωνοϊού είμαστε και εμείς ανάμεσα σε όλους αυτούς που πλήττονται μιας που τα σχολεία είναι κλειστά και δεν πληρωνόμαστε από κανέναν και δεν δικαιούμαστε κανένα επίδομα.

Είμαστε κάθε πρωί και μεσημέρι (και πολλές φορές κατά την διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου) στους δρόμους με κίνδυνο της σωματικής μας ακεραιότητας από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, μέσα στα καυσαέρια, στο κρύο και την βροχή, με μοναδικό σκοπό την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο των παιδιών των δικών μας και των δικών σας.

Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την ασφαλή μεταφορά από και προς τα σχολεία των μαθητών-τριων και θα θέλαμε να έχουμε την ανάλογη αντιμετώπιση από την πολιτεία.

Για όλα τα παραπάνω οι σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Κατερίνης, μετά από συναντήσεις μεταξύ τους, προχώρησαν στην σύσταση μίας επιτροπής που σκοπός της θα είναι να μεταφέρει τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις αγωνίες μας στους θεσμικούς φορείς της πόλης μας με τους οποίους θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε άμεσα.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ