Μενού Κλείσιμο

Προετοιμάζεται η β’ φάση του έργου Cult- RinG με τη συμμετοχή και της Περιφέρειας

Στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Παρακολούθησης στη Β΄ φάση υλοποίησης του έργου Cult-RinG που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της «Ευρωπαϊκής Eβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων» (Regions & Cities European Week) στις Βρυξέλλες συμμετείχε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 Το “Cult-RΙnG: Cultural Routes as Investments for Growth and Jobs”  (Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση) είναι ένα έργο διαπεριφερειακής συνεργασίας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το  πρόγραμμα Interreg Europe και αναδεικνύει την αξία των επενδύσεων στις ευρωπαϊκές πολιτιστικές διαδρομές και τη συνεισφορά της δημιουργίας νέων πολιτιστικών διαδρομών στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει ως επικεφαλής του εταιρικού σχήματος, στο οποίο εκπροσωπούνται έξι ευρωπαϊκές Περιφέρειες και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού ως συμβουλευτικός εταίρος.

Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης της Επιτροπής Παρακολούθησης, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου Cult-RinG καθώς και των τοπικών ενδιαφερομένων μελών, ήταν, πέρα από την ενημέρωση σχετικά με διοικητικά θέματα, η παρουσίαση της προόδου υλοποίησης των έξι Σχεδίων Δράσης τα οποία υλοποιούνται κατά τη Β΄ Φάση από τους εταίρους του Cult-RinG.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν διεξοδικά για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει κατά την υλοποίηση των Σχεδίων Δράσης και να προτείνουν λύσεις με στόχο την ομαλή ολοκλήρωσή των δράσεων, σύμφωνα πάντα με τους κανόνες και την καθοδήγηση της Κοινής Γραμματείας του προγράμματος Interreg Europe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου Cult-RinG τίμησε με την παρουσία του ο κ. Piet Jaspaert, αντιπρόεδρος της Europa Nostra, ο οποίος αναφέρθηκε στη νέα δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε σχέση με θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και σε ενδιαφέροντα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων. Ακόμη,  ο κ. Alow Vella, στέλεχος του EASME (Executive Agency for SMEs) παρουσίασε τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που αναμένονται σε έργα πολιτισμού για το εταιρικό σχήμα από προγράμματα που διαχειρίζεται ο EASME. Σύντομο χαιρετισμό προς τους εκπροσώπους του εταιρικού σχήματος απηύθυνε και ο κ. Francisco de Calheiros, Πρόεδρος της Πορτογαλικής Ένωσης Φορέων της Πολιτιστικής Διαδρομής Santiago de Compostela.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο Cult-RInG είχε επιλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως αντιπροσωπευτικό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού  Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ