Μενού Κλείσιμο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σεούλ

Υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία από την τουριστική αγορά της Νότιας Κορέας καταγράφηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού SITF 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

Στην έκθεση συμμετείχαν τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία και κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες από τη Νότια Κορέα, ενώ στις προγραμματισμένες επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν τον προορισμό και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Νοτιοκορεατών βρέθηκαν η ιστορία και ο πολιτισμός της Κεντρικής Μακεδονίας όπως επίσης οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, πέραν του κλασικού μοντέλου “ήλιος και θάλασσα”, η γαστρονομία και τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα.

Η τουριστική αγορά της Νότιας Κορέας είναι μια ανερχόμενη δυναμική αγορά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτήσεις, που μπορούμε να ικανοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με συστηματική προσέγγιση της αγοράς αυτής, μπορούμε να αυξήσουμε το αναμενόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Περιφέρειά μας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή της περιοχής προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ