Μενού Κλείσιμο

Ο δήμαρχος Δίου Ολύμπου για την φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών: Η προσέγγιση στο θέμα να γίνει με ανθρωπιά – Δεν είχαμε καμιά ενημέρωση

Καμία ενημέρωση για τη μεταφορά ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στο Δήμο Δίου Ολύμπου, δεν είχε ούτε ο δήμος, ούτε κάποιος άλλος θεσμικός φορέας της περιοχής, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Βαγγέλης Γερολιόλιος, σχολιάζοντας το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες.

Ο κ. Γερολιόλιος, εκτιμά ότι η περιοχή που επιλέχθηκε είναι «εσφαλμένη» και ελπίζει πως αυτό το λάθος θα διορθωθεί σύντομα. Στην ίδια δήλωση υπογραμμίζει πως η προσέγγιση όλων «επειδή ακριβώς πρόκειται για παιδιά» απαιτεί την προσοχή όλων και κυρίως «να αντικατοπτρίζει την ευαισθησία και την ανθρωπιά μας»

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου, έχει ως εξής: «Χθες τα ξημερώματα, σε ακίνητο που μίσθωσε ιδιώτης στον Δήμο μας, μεταφέρθηκαν ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ηλικίας 7-17 ετών. Η εξέλιξη αυτή δεν ήταν γνωστή στο Δήμο, στην Περιφέρεια ούτε και στους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς στην Πιερία, με τους οποίους επικοινώνησα. Η επιλογή της περιοχής αυτής είναι εσφαλμένη και έπρεπε να αποφευχθεί, αφού αυτή αποτελεί τον πυρήνα του τουρισμού στον Δήμο μας. Κάποιοι αγνόησαν αυτές τις παραμέτρους και ελπίζουμε σύντομα να διορθώσουν το λάθος τους. Παρ’ όλα αυτά η προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα, επειδή ακριβώς πρόκειται για ανήλικα παιδιά, απαιτεί την προσοχή όλων μας και κυρίως πρέπει να αντικατοπτρίζει την ευαισθησία μας και την ανθρωπιά μας.

Το απόγευμα θα συναντηθούμε οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημαρχείο για να συζητήσουμε αναλυτικά την κατάσταση που διαμορφώθηκε.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ