Μενού Κλείσιμο

Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Μόρια, στην Πιερία

Ασυνόδευτα παιδιά που έφτασαν προσφυγόπουλα στην Ελλάδα και μέχρι προσφάτως φιλοξενούνταν στη Μόρια, φιλοξενούνται πλέον σε τουριστική μονάδα της νότιας Πιερίας.

Η πληροφορία «διέρρευσε» το πρωί, αφού τα ασυνόδευτα παιδιά εγκαταστάθηκαν στον Παντελεήμονα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ ο αριθμός τους, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες δεν ξεπερνάει τα 40.

Η απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει άμεσα τα ασυνόδευτα παιδιά από την Μόρια μετά την φωτιά που κατέκαψε τον καταυλισμό της Λέσβου, φαίνεται ότι όντως τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή και μέχρι στιγμής, με την γη του Ξένιου Δία, να αποτελεί μια από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Το διάστημα παραμονής των παιδιών στη νότια Πιερία, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Να σημειωθεί, ότι οι νέες πληροφορίες αναφέρουν, πως τα ασυνόδευτα παιδιά θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών (επειδή προέρχονται από μια επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή), πριν ξεκινήσει η διαδικασία να αναχωρήσουν από την πατρίδα μας σε ανάδοχες οικογένειες του εξωτερικού

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ