Μενού Κλείσιμο

Με μάσκα και με όλους τους μαθητές η λειτουργία των σχολείων

Με αυξημένα μέτρα προστασίας και με όλους τους μαθητές, θα ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα μας, στις 7 Σεπτεμβρίου. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές, ενώ τα διαλείμματα δεν θα είναι κοινά. Σ’ αυτό συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από την επιτροπή των επιδημιολόγων κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε.

Όπως το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

Στην τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19 συμμετείχαν εκτός από την Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ