Μενού Κλείσιμο

Μητρόπολη Κίτρους – Τι ισχύει για την… επιστροφή στις Εκκλησίες και την τέλεση των Μυστηρίων

Από την Κυριακή 17 Μαΐου επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών στις Θ. Λειτουργίες και άλλες συλλογικές Ιερές Ακολουθίες, που τελούνται στους Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές, σύμφωνα με πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας.

Οι Θ. Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες θα τελούνται κατά το ισχύον πρόγραμμα των Ενοριών, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Για τη διευκόλυνση των πιστών, σε πολλές αστικές και ημιαστικές Ενορίες θα τελούνται τις Κυριακές δύο Θ. Λειτουργίες, για την αποφυγή συνωστισμού.

Με τις ίδιες αποφάσεις, επιτρέπεται και η επαναφορά τέλεσης Μυστηρίων, όπως Γάμων, Βαπτίσεως, Νεκρωσίμων και Επιμνημοσύνων Τελετών κ.ά.

Η συμμετοχή των πιστών διέπεται από τη δέσμευση τήρησης συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής και προφύλαξης από το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού.

Ήδη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συγκάλεσε Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, προκειμένου να δώσει οδηγίες σχετικά με τη σταδιακή επαναφορά τελέσεως της Θ. Λατρείας στο σύνηθες πρόγραμμα.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ