Μενού Κλείσιμο

Μητρόπολη Κίτρους | «Κατασκήνωση στην πόλη» και στο Αιγίνιο

Μετά την Κατερίνη και στο Αιγίνιο Πιερίας λειτούργησε το πρόγραμμα  «Κατασκήνωση στην πόλη»,  που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο των δράσεων του Γραφείου Νεότητας, με την πατρική μέριμνα και φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Στην Κατερίνη το πρόγραμμα λειτούργησε με 4 περιόδους από αρχές Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου.

Στην περιοχή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού η δράση πραγματοποιήθηκε από 21 έως 27 Αυγούστου,  στην Ενορία Αγίου Ανδρέα Αιγινίου υπό την επίβλεψη του πρεσβυτέρου π. Ιωάννη Κοσμίδη και την αρωγή μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Το πρόγραμμα περιείχε όλα τα στοιχεία μιας χριστιανικής κατασκήνωσης. Οι καθημερινές δραστηριότητεςπου περιελάμβαναν παιχνίδια, κατασκευές, μάθηση, κ.ά. διαρκούσαν από τις 9 το πρωί ως τις 5.30 το απόγευμα, υπό την καθοδήγηση της κας Ζωής Καραγεωργίου, Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Αιγινίου και Κατηχήτριας της Ενορίας.

Μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό, τα παιδιά πέρασαν ένα χαρούμενο πενθήμερο γεμάτο εμπειρίες, ξεκούρασαν το πνεύμα, ανέπτυξαν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, την αγάπη προς τη φύση ενώ παράλληλα συμμετείχαν στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το Αιγίνιο και τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα την Παρασκευή 25 Αυγούστου, συνομίλησε με τα παιδιά και παρακολούθησε τις διάφορες δραστηριότητες που είχαν επιμεληθεί με αγάπη και μεράκι .

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε στα παιδιά ότι συνέχεια της δράσης αυτής αποτελεί η κατήχηση και τα παρότρυνε συμμετάσχουν στις προσεχείς κατηχητικές συνάξεις και να αποκτήσουν τα εφόδια που απαιτούνται για την πορεία τους στη σύγχρονη σημερινή κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ