Μενού Κλείσιμο

Γ. Νταντάμης: Μπαίνουν οι βάσεις για μια πόλη λειτουργική και αισθητικά αναβαθμισμένη

«Σημαντικά» χαρακτήρισε τα βήματα γίνονται, εδώ και έναν χρόνο, στον Δήμο Κατερίνης προκειμένου η πόλη να γίνει λειτουργική, χρήσιμη και αισθητικά αναβαθμισμένη, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γιώργος Νταντάμη, μιλώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στη δημοσίευση του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το δίκτυο πεζοδρόμων του κέντρου της πόλης, για τον διαγωνισμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Κατερίνης αλλά και σε μια πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη που αφορά τη μελέτη χρήσεων γης της πόλης.

«Από τον Δ.Κατερίνης δημοσιεύεται ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το δίκτυο πεζοδρόμων του κέντρου της πόλης, της πλατείας Ελευθερίας και της πλατείας Δημαρχείου. Αντιλαμβάνεστε ότι επιζητούμε τον καλύτερο διαγωνισμό, θα είναι πανελλήνιος διαγωνισμός», είπε ο κ. Νταντάμης, σημειώνοντας πως η πρόταση που θα κριθεί ως πρώτη αλλά και οι υπόλοιπες, θα είναι ο μπούσουλας για τα επόμενα χρόνια στον Δήμο Κατερίνης για αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Σε ότι αφορά την προθεσμία υποβολής προτάσεων για τον διαγωνισμό του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης, ενημέρωσε ότι αυτή λήγει την Τρίτη (σήμερα) και «αυτό είναι ένα σημαντικότατο βήμα για να κάνουμε μια πόλη λειτουργική, χρήσιμη και αισθητικά αναβαθμισμένη.»

Τέλος, ο κ. Νταντάμης ανακοίνωσε «και μια πολύ θετική εξέλιξη», όπως την χαρακτήρισε, η οποία αφορά τη μελέτη χρήσεων γης. «Επειδή εμείς ως Δήμος Κατερίνης κάναμε ό,τι έπρεπε στο θέμα αυτό, γι’ αυτό και μια υπόθεση που εδώ και 11 χρόνια βασανίζει τους συνδημότες μας, παίρνει τέλος», τόνισε ο αντιδήμαρχος, ενημερώνοντας το σώμα πως «η Περιφέρεια έχει εγκρίνει, επιτέλους, τα σχέδιά μας για τις χρήσεις γης. Ακολούθως, η μελέτη περνάει από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) προκειμένου να προωθηθεί για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος».

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ