Μενού Κλείσιμο

Εθελοντική Ομάδα Πιερίας | Ζητά διευρυμένη συζήτηση για το με θέμα την εφαρμογή του νέου πολυνομοσχεδίου για το νερό

Έκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί σε διευρυμένη συνεδρίαση το νέο πολυνομοσχέδιο που αφορά το νερό, κάνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, με ανοικτή επιστολή της.

Στην επιστολή της, η Εθελοντική Ομάδα αναφέρει: «Την Τετάρτη το βράδυ, 15 Μαρτίου 2023, πλήθος πολιτών  συγκεντρώθηκε στην  κεντρική Πλατεία Κατερίνης και συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση για την ιδιωτικοποίηση του νερού.  Mετά το τέλος της εκδήλωσης οι πολίτες κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο της πόλης όπου εκεί συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων,  κυρίως εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Κατερίνης,  κρατώντας ένα πανό,  εισήλθαν ειρηνικά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και τους δόθηκε ο λόγος. Οι υπόλοιποι πολίτες περίμεναν έξω από το Δημαρχείο.

Μετά από σύντομη ενημέρωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Μπουσνάκη συμφωνήθηκε, το αργότερο μέχρι τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα την νέα νομοθεσία και τους κινδύνους ιδιωτικοποίησης του νερού.

Μάλιστα ο κ. Μπουσνάκης πρότεινε να κληθούν φορείς, και πολίτες για να τους ενημερώσει, μεταφέροντας όλες τις πληροφορίες από τις συσκέψεις στις οποίες θα συμμετείχε στην Αθήνα εντός των επόμενων ημερών. Με την πρόταση του προέδρου της ΔΕΥΑΚ συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία πρόσκληση/ανακοίνωση από πλευράς του Δήμου Κατερίνης.

Απευθύνουμε έκκληση προς τη Δημοτική Αρχή  να ανακοινώσει άμεσα την ημερομηνία διεξαγωγής αυτής της τόσο σημαντικής συνεδρίασης, να προσκαλέσει  φορείς και πολίτες και αφού ακουστούν όλες οι απόψεις, να ληφθεί απόφαση σχετικά με τη μελλοντική ιδιωτικοποίηση του νερού και την εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, βάσει του οποίου και η ΔΕΥΑ Κατερίνης θα υπάγεται πλέον στη νέα Ρυθμιστική Αρχή με καταστρεπτικές συνέπειες για το μέλλον ενός τόσο σημαντικού δημόσιου αγαθού, όπως το νερό.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ