Μενού Κλείσιμο

ΕΒΕ Πιερίας – Τι ισχύει για την πώληση βιομηχανικών προϊόντων από τα super market

Για δικαίωση του αγώνα του, υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάνει λόγο το Επιμελητήριο Πιερίας, με αφορμή την ΚΥΑ που ισχύει από σήμερα και σύμφωνα με την οποία τα super market θα διαθέτουν μόνο τρόφιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι τη λήξη της υποχρεωτικής αργίας στις 30-11-2020.

Με αυτό τον τρόπο, αναφέρει το ΕΒΕ, περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό ο αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των εξειδικευμένων καταστημάτων του λιανεμπορίου που πλήττεται βαρύτατα λόγω της υποχρεωτικής αργίας.

Το Επιμελητήριο Πιερίας υπήρξε ίσως ο πρώτος φορέας που επεσήμανε έγκαιρα αυτή τη στρέβλωση και εξέφρασε την άμεση ανάγκη της αποκατάστασης του υγιούς ανταγωνισμού με την από 20-03-2020 επιστολή του προέδρου του κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου προς τον υπουρ- γό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα, το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης είναι η απαγόρευση στις υπεραγορές τροφίμων (super market), κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα εξής προϊόντα υπό τους κατωτέρω ΚΑΔ:

-Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41)

-Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42)

-Εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ  47.43)

-Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51)

-Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου κα τοίχου (ΚΑΔ 47.53)

-Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54)

-Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης, εξαιρουμένων των ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), σκουπών και βουρτσών για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37 & ΚΑΔ 47.59)

-Βιβλία (ΚΑΔ 47.61)

-Παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65)

-Ενδύματα με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71)

-Υποδήματα και δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72)

«Το Επιμελητήριο Πιερίας, συνεπής αρωγός της επιχειρηματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού, δεσμεύεται να συνεχίσει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, τον αγώνα  για την κατά το δυνατόν ομαλότερη και υγιέστερη λειτουργία της αγοράς, ιδιαίτερα σήμερα που οι περιστάσεις κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ