Μενού Κλείσιμο

Την 1η Νοεμβρίου βραβεύεται με «Εύφημη Μνεία» το Επιμελητήριο Πιερίας από το Υπουργείο Ανάπτυξης

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), θα απονεμηθεί η ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση της «Εύφημης Μνείας» στο Επιμελητήριο Πιερίας, ως ενός από τους νικητές, μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, και του Δήμου Αθηναίων, του Εθνικού Διαγωνισμού για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2023» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η βράβευση θα γίνει από την Υφυπουργό Ανάπτυξης κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Το Επιμελητήριο Πιερίας βραβεύεται για την πρωτοβουλία του «Ισχυροποίηση της εξωστρέφειας και υποστήριξη της Διεθνοποίησης των επιχειρήσεων».

Αντικειμενικός στόχος των δράσεων του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι, η αναβάθμιση της προβολής, εξωστρέφειας και προώθησης των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής του Νομού Πιερίας, με βασικό σημείο αναφοράς τα κεράσια και τα μύδια Πιερίας. 

Παράλληλος στόχος της πρωτοβουλίας είναι, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Πιερίας, ώστε οι εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και μη προνομιούχες ομάδες του πληθυσμού να αποκτήσουν ικανό εισόδημα, που να τους επιτρέπει τη μόνιμη διαμονή τους στην αγροτική περιφέρεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διήμερου Συνεδρίου που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας & το Γραφείο Διεθνούς Βιομηχανικής Συνεργασίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα: «Εθνικό Παρατηρητήριο: Δημόσιες Πολιτικές με αξιόπιστα δεδομένα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» και είναι ανοικτή για το κοινό.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ