Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη κορυφαίων παλαιοντολόγων στο Εκθετήριο του «Μαστόδοντα» στη Νεοκαισάρεια

Με στόχο την Μουσειολογική μελέτη

 

Το χώρο του Εκθετηρίου του Ομίλου Φίλων Φύσης και Ανθρώπου «Μαστόδοντας» στη Νεοκαισάρεια, επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες ο γεωλόγος και Διδάκτορας Παλαιοντολογίας Ευάγγελος Βλάχος.

 

Ο Δρ Βλάχος εργάζεται ως ερευνητής του CONICET στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Egidio Feruglio του Trelew, στην επαρχία Τσουμπούτ της Παταγονίας στην Αργεντινή. Το συγκεκριμένο μουσείο πραγματοποιεί ανασκαφικές δραστηριότητες σε όλη την επαρχία, με μεγάλες επιτυχίες όπως για παράδειγμα την ανακάλυψη του μεγαλύτερου δεινόσαυρου που έζησε ποτέ και ονομάζεται Patagotitan mayorum.

Τον κο Βλάχο συνόδευαν η Γεωλόγος, Παλαιοντολόγος, Δρ Βιολογίας και καθηγήτρια Α.Π.Θ. Ευαγγελία Τσουκαλά και ο Υποψήφιος Διδάκτορας Νικόλαος Βασιλειάδης.

 

 

Στόχος της επίσκεψης των επιστημόνων ήταν η ολοκλήρωση των προτάσεων της διαμόρφωσης των προθηκών και η ολοκλήρωση της μουσειολογικής μελέτης του Εκθετηρίου. Ο κ. Βλάχος αφού επισκέφθηκε τους χώρους της ανασκαφικής θέσης, των ευρημάτων, αλλά και του Εκθετηρίου αναφέρθηκε στην αξία της ανακάλυψης τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας όσο και για την επιστημονική κοινότητα. Δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τις προσπάθειες των κατοίκων της Νεοκαισάρειας και των μελών του Ομίλου του Μαστόδοντα προκειμένου να συμβάλει με τις γνώσεις του στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος του Εκθετηρίου.

Τόσο το Δ.Σ. του Ομίλου όσο και τα μέλη του ευχαριστούν θερμά τον κο Βλάχο για το ενδιαφέρον του αλλά και για την δέσμευσή του να συμβάλει με τις γνώσεις του  στην ολοκλήρωση του Εκθετηρίου του Μαστόδοντα Νεοκαισάρειας.

 

 

 

 

 

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ